Jalgpalli Eesti meistrivõistlused algasid läänlaste duelliga

Läänlased Rocco Mõtt ja Rimo Hunt pärast Nõmme Kalju ja Pärnu Vapruse mängu. Foto Liisi Troska

Nõmme Kalju ja Pärnu Vapruse mängus olid vastamisi Rimo Hunt ja Rocco Mõtt.

Nädalavahetusel tehti algust 2018. aasta Eesti jalgpalli meistrivõistlustega, mida tänavu on Läänemaa jalgpallisõpradel põhjust hoolega jälgida, sest väljakul võib näha mitut siit pärit sportlast.

Kõige nimekam neist on mõistagi Rimo Hunt. Haapsalus treener Aavo Tomingase juures jalgpalluriteed alustanud 32aastane Hunt mängib sel hooajal Nõmme Kalju ridades. Hundi jaoks on see viies hooaeg Eesti meistrisarjas. Tema eelmine klubi Premium liigas oli Tallinna Levadia, mille eest mängis ta Eesti kõrgeimal tasemel aastatel 2012–2013 ja 2016–2017. Kaks vahepealset aastat mängis ründaja Kasahstanis. Hunt on löönud värava Eesti koondise eest, hooajal 2013 oli ta Eesti meistrisarja kõige resultatiivsem mängija 22 väravaga.

„Meeskond on väga hea, kõik klapib ja tunne on, nagu oleksin siin alati mänginud,” kiitis Rimo Hunt oma uut meeskonda Nõmme Kaljut.

Kaks alles oma jalgpalluritee alguses olevat noormeest teevad meilt kaasa Pärnu Vapruses. Lihulas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis alates lasteaia viimasest rühmast kuni põhikooli lõpuni treeninud 16aastane Rocco Mõtt ja 17aastane Reno Mark on JK Vapruse vastse peatreeneri Indrek Zelinski sõnul väga vajalikud lülid. „Mõlemad poisid on huvitavad mängijatüübid ja korraliku tehnikaga,” ütles Zelinski paar nädalat enne uue hooaja avavooru. „Lisaks veel väga suurt tahtmist täis. Ja mõistagi vajalikud. Ega meil see keskväli väga kaetud hetkel pole ja nemad just sinna hästi passivad. Aja jooksul tulevad jõud ja kogemused. Kindlasti saavad poisid platsile.”

Nõmme Kalju ja Pärnu Vaprus olidki esimeses voorus vastamisi. Kalju sai 7:0 võidu ja kindlustas tabelisse kindlad kolm punkti. Hunt tuli Kalju eest platsile algkoosseisus ja lõi ka kaks väravat. Mõtt sai väljakule 59. minutil ja aitas Vaprust mängu lõpuni.

Ka teistes Premium-liiga esimestes mängudes võtsid suured klubid oma. Vaid Tallinna FCI Levadia lubas väikest komistust, mängides 1:1 viiki Paidega.

Mitu Läänemaa jalgpallurit on ootamas oma hetke, et pääseda Premium-liigas platsile duubelmeeskonna kaudu. Nii näiteks mängivad Läänemaa JK kasvandikud Jako Kariste Tallinna FC Flora U21 ja Andres Dobõšev-Proosväli Tartu JK Tammeka U21 meeskonnas. Pärnu JK Vaprus II ja Vändra JK Vapruse kaudu võivad võimaluse saada Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud Rasmus Nikkel ja Andro Aavik.

Peale meeste jookseb 2018. aastal ka naiste meistriliigas platsile meie maakonna jalgpallur. Ulrika Tülp alustab naiste kõrgeimal tasemel mängimist juba kuuendat aastat. Kahel viimasel aastal Pärnu JK koosseisus Eesti meistriks tulnud Tülp alustab samas klubis ka nüüd. Uue treeneri, Eesti naiste jalgpalli legendi Anastassia Morkovkina käe all ei ole Pärnu JK-l muud eesmärki kui meistritiitel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments