Hundijahi hooaja viimasel päeval lasti viis hunti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Kolmapäeval, mil lõppes tänavune hundijahihooaega, kütiti Läänemaal viis hunti – sellega on kõik tänavu Läänemaale ja sellega külgnevatele aladele antud jahiload ära kasutatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maainimene
6 aastat tagasi

Olge siis valvel kui kutsikad sügisepoole liha hakkavad nõudma ja lambad-kitsed saavad vatti, sest metssigu polegi peaaegu-talve kohta paar jälge ette jäänud. Hiljuti istus ilves lageraiel kännu peal ,traktor vedas metsa ja ilves näitas hambaid. Varsti ärkavad karud ja needki koos poegadega näljased. Hoidke koerad ja lapsed kodu ligi. Loodus on tasakaalust väljas.

Triibik
6 aastat tagasi
Reply to  maainimene

Kahjuks on sul òigus. Ja asi muutub palju kurjemaks, kui tòesti mòistus koju ei tule ja Tartusse see suur tselluloosivabrik tehakse. Siis suureneb raiemaht tunduvalt ja loomad jààvad oma elupaikdest ilma. Paha mòelda, kui kalliks kùttepuu siis làheb. 🐍

Nipi
6 aastat tagasi
Reply to  maainimene

Maainimene võiks olla kursis, et hundid tarbivad peale väikeste laste ja metssigade veel paljut muud. Nt mh metskitsi. Aga metskitsi saavad nad tarbida ainult siis, kui neid (hunte) on karja jagu. Üks ega kaks isendit kitse murdmisega hakkama ei saa ja siis tuleb tõesti hakata ringi vaatama. Niiet – pigem on nii, et tuleks vähendada metskitsede küttimismahte Läänemaal, huntide kvootide taseme säilitamise juures. Mida rohkem kitsi ja hunte, seda vähem peavad hooletud-saamatud karjakasvatajad, kes ei viitsi-oska-suuda oma karja metslooma eest kaitsta, aga ometigi metsa läheduses karja pidada tahavad, muret tundma. Ütleb loogika ja terve mõistus. Ja seda, et hundid hakkaks… Loe rohkem »