Käre külm nõudis Vormsil inimelu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Vormsi saarel juhtus esmaspäeval traagiline õnnetus, kus käredate külmakraadide tõttu kaotas elu 47aastane mees.

„26. veebruaril kell 10.49 paiku helistas häirekeskusesse inimene, kes hakkas Vormsi saarel minema naabertallu, kuid teel sinna leidis oma naabri lumehangest surnuna,” ütles Haapsalu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kiur Klippberg.

Surnukeha saadeti kohtuarstlikule lahangule. „Täna saabus ekspertiisi vastus, millest selgub, et mees suri alajahtumise tagajärjel,” ütles Klippberg.

Viimased nädalad on toonud meile korraliku külma ning politsei- ja piirivalveamet tuletab meelde, et vastava riietuseta sellises pakases pikalt vastu ei pea.

„See on ääretult traagiline ja kurb, kui inimene külmub surnuks. Palun inimestel olla tähelepanelikud ja märgata enda ümber toimuvat,” rõhutas Klippberg.

Kui märkate abivajajat, aidake võimalusel ise või andke sellest teada, sest nii saab päästa elusid.

„Just äsja sain teada juhtumist, kus kodanik andis teada lumehanges istuvast mehest ja palus autoga möödujalt abi, kes külma saanud inimese koju toimetas. Ühistel üritustel sõprade-tuttavatega viibides jälgige, et lahkute sealt samuti üheskoos. Tundke huvi kaaskondlaste käekäigu vastu ja ärge jätke neid hätta,” ütles Klippberg.

Eesti kohtuekspertiisi instituut teatas teisipäeval, et 27. veebruari seisuga on Eestis  pakaseliste ilmadega alajahtumise tõttu hukkunud seitse inimest.

Ilmateenistus teatas täna, et lähipäevil läheb ilm senisega võrreldes küll veidi pehmemaks, kuid korralik pakane ei kao siiski kuhugi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments