Eesti sünnipäevanädala raamatukogus lõpetab Jaak Juske

Jaak Juske

 

 

 

 

 

 

 

Eesti sünnipäevakuu Haapslau raamatukogus lõpetab kolmapäeval, 28. veebruaril ajaloolase, õpetaja, poliitiku ja kirjaniku Jaak Juske külaskäik.

Päeva esimesel pooles, kell 12 kohtub Juske raamatukogu lasteosakonnas lastega. Ladusa sõnaseadjana on ta avaldanud 17 ajalooteemalist raamatut, millest viis on lastele suunatud ja moodustavad sarja „Isa põnevad unejutud ajaloost“. Aastal 2015 hääletasid lapsed ta raamatu „Tallinna vanalinna kummitusmajad“ kirjanike arvestuses auväärsele 8. kohale.

Sama päeva õhtul, kell 17.30 kohtub Juske Haapsalu raamatukogu lugemissaalis täiskasvanud ajaloo- ja kirjandushuvilistega. Nimelt ilmus möödunud aasta lõpus Juske sulest raamat „Sada põnevat lugu Eesti Vabariigist“, kus on kogutud kokku Eesti riigi sada lugu.

Autor proovis leida põnevaid, pöördelisi seiku ja sündmusi võimalikult paljudest valdkondadest, alates seksuaalelust ning lõpetades looduskaitsega. Sinna vahele jääb Eesti elu kogu oma kirevuses.

Raamatusse said ka tragöödiad ja skandaalid, mis vapustasid omal ajal ühiskonda ning tekitasid kõneainet, kuid hakkavad vaikselt unustuse hõlma vajuma. Samas selgub aga viimasest loost, et meie keskel elab veel inimesi, kes mäletavad riigi sünnihetke.

Juske ise on öelnud, et teos sobib lugemiseks kõigile, kes vähegi ajaloo vastu huvi tunnevad. Samas see raamat ei ole ajalooõpik, vaid räägib Eesti Vabariigi loo üksikute sündmuste kaudu, kus konkreetsed seigad saavad seotud laiema ajalooga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments