Kolmapäeval alustavad tööd Lihula kiiruskaamerad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Risti-Virtsu maanteel on kiiruskaamerad üleval juba eelmise aasta lõpust, kuid kiirust hakkavad nad mõõtma nüüd. Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval kl 12 alustavad tööd Lihula lähedale Risti–Virtsu–Kuivastu maantee 42. ja 43. kilomeetrile paigutatud kiiruskaamerad, teatas maanteeamet.

Kiiruskaamerate asukohad valiti maanteeameti liiklusohtlike kohtade ohutustamise meetme raames. Analüüsi käigus kaaluti eri võimalusi kiiruse ületamisest tekitatud ohtude leevendamiseks ja parimaks võimalikuks lahenduseks on töögrupp pidanud kiiruskaameraid.

Kaamerakabiinid paigaldati juba novembris, kuid kiirust mõõtma hakkavad need kolmapäevast. Kiiruskaamerad on sarnased teistele riigiteedele paigaldatud kiiruskaameratega ja fikseerivad lähenevate sõidukite kiiruseid. Rikkumiste menetlemisega tegeleb jätkuvalt politsei- ja piirivalveamet.

Kokku on riigiteedel nüüd 66 kiiruskaamera mõõtekabiini, nende hulgas neli nn postilaadset kabiini, mis võimaldavad mõlemast suunast lähenevate sõidukite kiirust mõõta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kàgu
6 aastat tagasi

Te vòite kasvòi igale kilomeetrile kaamera panna, aga kuna porised numrid pole loetavad, kasu neist pole. Ja kuna patrullil on kuupalk, ei viitsi nad end autost vàlja vedada. 🐉

töötu
6 aastat tagasi
Reply to  Kàgu

Nõutavalt kauguselt mitteloetava riikliku registreerimismärgiga mootorsõiduki või maastikusõiduki juhtimise eest karistatakse rahatrahviga kuni kümme trahviühikut.