Tõniste: Keskerakonna pensionitõus võtaks igaühe taskust 60 eurot kuus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rahandusminister Toomas Tõniste (IRL) peab Keskerakonna erakorralist pensionitõusu plaani ebareaalseks ning ta ütles, et selle kinni maksmiseks oleks vaja iga inimese taskust 60 eurot kuus, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Näha on, et valimised lähenevad. Tegemist on toreda, aga väga kalli valimislubadusega. Hinnanguliselt maksab see kuskil 500 miljonit eurot. Siin tuleb silmas pidada, et keegi peab ju selle lubaduse kinni maksma või peab leidma, kelle arvelt see lubadus täidetakse,” kommenteeris Tõniste ERR-ile.

“Kui vaadata numbreid, siis see tähendab seda, et iga töötav inimene peaks iga kuu vähemalt kuskil 60 eurot rohkem makse maksme pensionide maksmiseks. Selline mõju tal meie maksukoormusele oleks,” lisas ta.

Keskerakonna üheks tähtsamaks valimislubaduseks võib eelseisvatel riigikogu valimistel saada erakorraline pensionitõus. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles eelmisel nädalal ajalehele Lääne Elu, et pensionitõusu suurus oleks umbes 100 eurot ja see saaks teoks 2019. või 2020. aastal.

Vt ka: “Keskerakond võib minna valimistele erakorralise pensionitõusu lubadusega

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Riina
5 aastat tagasi

Milline mõju on meie maksukoormusele teiste riikide abistamine?Eesti pensionäride pensionitõusu peate ebareaalseks,kuid Kreeka pensionäridele ja Aafrika abistamiseks raha leidub.Mina tahaks ka teada,kui palju läheb iga inimese taskust Kreeka pensionäridele ja Aafrika abistamiseks?Kreeklastel on pension suurem kui Eestlastel,kes meie pensonäre aitab??

Peeter P
6 aastat tagasi

Keskerakond on nagu sotsidki ainult vara ümberjagamas aga varandust hoida elik kasvatada pole mõistust. Nii kaua ei kesta.

aga
6 aastat tagasi

sm täniste, palju läheb meie taskust pidevalt kreeka kommunistidele