Keskkonnaamet kutsub rakenduse abil õue õppima

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Avastusrajad

Keskkonnaamet kutsub 14. aprillist 14. maini kõiki huvilisi tähistama südamekuud ja rahvusvahelist õuesõppepäeva, et avastada rakenduse "Avastusrada" abil oma maakonda ja kodulinna.

Igas Eesti maakonnas on avatud vähemalt üks virtuaalne rada, mis on läbitav nutiseadme abil. Rada läbides on võimalik end proovile panna ja saada uusi teadmisi kodulinna loodus- ning kultuuriobjektide kohta.

„Rajad sobivad hästi 6.-12. klassi õpilastele ja õpetajatele õuesõppetunni läbiviimiseks. Tänapäeval on nutitelefon pea igal õpilasel ja selle kasutamine õppetöös on muutunud igapäevaseks,”  ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik. Õpetajatele on rarade kohta koostatud ka eraldi juhend, et neil oleks kergem tundi ette valmistada. Koolilaste kõrval on radadele oodata ka kõik ülejäänud huvilised, kes tahavad liikuda ja samal ajal ka õppida.

Läänemaal on avatud kaks nutirada: Haapsalus Väiksel viigil ja Lihula vallas marsruudil Lihula-Penijõe-Lihula.

19 kontrollpunktiga Haapsalu rada, mis algab vanalinna purskkaevu juurest Ehte ja Karja tänava ringteel ja lõpeb Väiksel viigil, on läbitav ligikaudu 40 minutiga.

14 kontrollpunktiga Lõuna-Läänemaa rada, mis saab alguse Lihula mõisast ja lõpeb Lihula Kultuurimaja juures, on läbitav umbes 1,5 tunniga. Radasid läbides tuleb olla tähelepanelik ja järgida liikluseeskirju!

Avastusrada on nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus, mille abil saab luua õues läbitavaid interaktiivseid radu. Rakendus loodi 2015. aastal Keskkonnaameti ja Tallinna ülikooli koostöös.

Rakenduse kasutamiseks peab osalejal olema:

* mobiiltelefon või tahvelarvuti (mis kasutab minimaalselt operatsioonisüsteemi iOS-versioon 8, Android 4.4 või Windows Phone 8.1)
* mobiilne internetiühendus (vähemalt 3G kiirusel)
* telefonis sisselülitatud GPS-moodul
* e-posti aadress

Alustamiseks tuleb:
* minna lehele www.avastusrada.ee

* valida LÄÄNE –> Keskkonnaamet Matsalu rahvuspargi keskus –> Liigu ja õpi Lihula-Penijõe Avastusrajal 2017 või Liigu ja õpi Haapsalu Avastusrajal 2017

* vajuta MÄNGIMA

* registreeri end mängu

* vajuta lingile, mis saabub sinu e-postkasti

* ja mis siis muud, kui rajale!

Toredat avastamist!

Nele Sõber
Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments