0

Iloni Imedemaal näeb Wiklandi vanavanemate maja vähendatud koopiat

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Wiklandi maja

Iloni Imedemaale jõudis Ilon Wiklandi vanavanemate kodu (Linda tn 2, Haapsalu) vähendatud koopia, mille valmistas eritellimusel nukumaju ja -mööblit tootev kodumaine ettevõte Smalland. Kollase majamudeli juurde kuuluvad ka väikesed nukud, tüdruk ja koer, mille on teinud Väike Lotta mininukud.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul küsivad külastajad tihti, millises majas Ilon Wikland Haapsalus elas. „Sageli arvatakse, et Ilon veetis oma lapsepõlve samas majas, kus asub Iloni Imedemaa. Tegelikult asus tema kodu Linda ja Rüütli tänava nurgal. Nüüd on meil hea kohe näidata. Inimestel on maja silme ees, kui nad promenaadi poole jalutades hiljem seda otsima lähevad,“ selgitas Anne Suislep. Ta lisas, et mõte Smallandilt Iloni maja vähendatud koopia tellida, tekkis detsembris, kui Iloni Imedemaal oli Smallandi näitus.

Koolivaheajal saab maja vaatama tulla iga päev kell 11–17. Lisaks toimub Iloni Imedemaal vaheajal palju erinevaid töötubasid.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz