Valla revisjonikomisjon: Turba koolijuht rikkus korruptsioonivastast seadust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nissi valla revisjonikomisjon selgitas, et aastatel 2012–2017 on OÜ Ankalte poolt esitatud Turba koolile arveid erinevate teenuste ja tööde eest summas 46 499 eurot, samas firma juhatuse liige on aga direktor Kädly Künnapi elukaaslane ning vald on toimunu kohta saatnud avalduse ka keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroole, kirjutab Harju Elu. 

Revisjonikomisjon kontrollis muuhulgas, kas Turba kooli juhtkond on hangete läbiviimisel ja teenuste tellimisel rikkunud valla poolt kehtestatud protseduurireegleid. Komisjon leidis, et kool ei ole spordihoone fassaadi remondiks 2014. aasta mais ja koolihoone kahe trepihalli renoveerimiseks aasta vareml novembris hangete läbiviimisel protseduurireegleid oluliselt rikkunud. Revisjonikomisjon märkis, et eelpool nimetatud tööde tellimisel on jäetud sõlmimata kirjalikud lepingud.

Vallavalitsus vaatas aruande vallavanem Peedo Kesseli sõnul läbi ja märkis ära omavalitsuse hankekorra rikkumised kuue remondi- ja ehitustöö hanke puhul. Otsest kahju omavalitsusele tekitatud ei ole. Revisjonikomisjon kontrollis, kas kooli juht on alusetult rikastunud, kuid vallavalitsus leidis, et puudub informatsioon koolidirektori alusetust rikastumisest, kirjutab Harju Elu.
“Vallavalitsusele ei ole selge, mida komisjon pidas silmas alusetu rikastumise all või mida ta kontrollis, võlaõigusseaduse tähenduses koolidirektor alusetult rikastunud ei ole,” seisab kokkuvõttes.

Revisjonikomisjon kontrollis, kas kooli juht on rikkunud korruptsioonivastast seadust. Selgus, et OÜ Ankalte juhatuse liige on Turba kooli direktori Kädly Künnapi elukaaslane ja seega korruptsioonivastase seaduse mõistes seotud isik. Aastatel 2012–2017 on OÜ Ankalte poolt esitatud Turba koolile arveid erinevate teenuste ja tööde eest summas 46 499,48 eurot.

Nissi vallavalitsuse seisukoht on, et Kädly Künnap on aastatel 2012–2017 ametiisiku toimingupiirangut rikkunud 31 korral. Remondi- ja ehitustööde tehinguid on seotud isikuga tehtud üheksal korral, kokku summas 48 831,48 eurot ning transporditeenuse tehinguid 22 korral, kokku summas 7817,00 eurot. Teade toimingupiirangu rikkumise kohta on saadetud Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
7 aastat tagasi

See termin elukaaslane väga imelik, kas see on kuskil vormistatud nagu abielu seda on. Kui ei ole, siis täna üks elukaaslane, homme teine, ülehomme kolmas jne. Kas nendega on siis märk maas ja ei mingeid tellimisi nendelt, no siis läheb küll elu kitsukeseks kätte

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  einoh

Õigustad lapsikustega korruptsiooni, sest ei adu selle tegelikku mõju? “..isik, keda seob ametiisikuga ühine majapidamine, samuti muu isik, kelle seisund või tegevus ametiisikut väljaspool ametiseisundit oluliselt ja vahetult mõjutab või keda ametiisiku seisund või tegevus väljaspool ametiseisundit oluliselt ja vahetult mõjutab või kes väljaspool ametiseisundit allub ametiisiku korraldustele või tegutseb ametiisiku huvides või arvel.” “Ametiisikul on keelatud toimingu või otsuse tegemine, kui: 1) otsus või toiming tehakse ametiisiku enda või temaga seotud isiku suhtes” “Ametiisik peab … nimetatud asjaolust viivitamata teavitama oma vahetut juhti või ametiisiku ametisse nimetamise õigusega isikut või organit, kes teeb toimingu või otsuse ise või annab… Loe rohkem »

......
7 aastat tagasi

….ega aru saanud oma (abielu)suhte tõsidusest……

Anonüümne
7 aastat tagasi

Iga direktor peaks teadma, et istub pommi otsas. Alati leidub hoolitsevaid lapsevanemaid, kes ei ole õpetajate või direktoriga rahul ja siis on lihtne panna pomm plahvatama. Eriti siis, kui direktor ei ole seaduste olemusest aru saanud.

mida
7 aastat tagasi

see revisjonkomisjon 5 aastat passis, kui vahemik jääb 2012-2017 a vahele.Ilmselt ei avastanud nad ka praegu seda ise, vaid keegi, kelle direktor vihale millegagi ajas pani kahurid tööle.