0

Maaleht: talunik võitles oma küla teise maakonda

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

16, märtsi Maaleht kirjutab Rehemäe talunikust Urmas Sepast, kes tõi Nissi vallas asuva Rehemäe küla tagasi Läänemaale.

„Kui Eesti riik tagasi tuli, nurises ise mõtlev talumees Urmas Sepp, et ta elab Harjumaa poolt okupeeritud Läänemaa aladel. Nüüd sai võõrvõimu aeg läbi ja Sepp pidas meeleoluka paraadi,” kirjutas Maaleht.

Läänemaa pool käidi maad kuulamas juba siis, kui Sepp veel Nissi volikogusse kuulus, maad kuulamas, kas harjukad ei võiks ajaöloo poolest võõraid alasid tagasi anda. Aga ei olnud veel õige aeg. Nüüdki kinnitas Sepp, et osa ajaloolisest tõest jäi endiselt valeks. kaks küla kolmest, Ellamaa ja Lepaste otsustasid jääd Harjumaale.

Rehemäe Läänemaa alla minemise päeval peeti Urmas Sepa talus vägev pidu. Okupatsiooni lõpetamise peole oli kutsutud ka Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ning kolme pillimehe hulka kuulus Lääne maavanem Neeme Suur.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz