Riik kutsub naiste tugikeskuste esindajaid teenuse üle läbi rääkima

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

naiste tugikeskus

Läänemaa naiste tugikeskuse töötajad ja abilised tähistamas keskuse kolmandat sünnipäeva. Foto Arvo Tarmula

Sotsiaalministeerium ja sotsiaakindlustusamet (SKA) kutsuvad naiste tugikeskuse teenuste pakkujaid oma ettepanekutega välja tulema ning riigi esindajad andsid ka mõista, et võimalik võib olla ka teenuste ostmiseks korraldatud hangete piirhinna tõstmine.

"Oleme nendega pidevalt ühenduses olnud ja ka sel nädalal julgustanud neid hankes osalema ja oma pakkumisi esitama. Oleme selgitanud, et hanketingimused on paindlikumad, et nad ei jätaks esitamata, et tekiks võimalus läbirääkimisteks," ütles sotsiaalkindlustusameti ohvriabi üksuse juht Olle Selliov kolmapäeval pressikonverentsil.

"Mulle tundub, et lahendus on peagi saabumas. Kui hankeprotsess näitab lisarahastuse vajadust, siis tuleb see küsimus ka ära lahendada. Kõik tööriistad selleks on SKA-l ja ministeeriumil olemas," lisas sotsialaministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse samas.

Eesti Naiste Varjupaikade Liidu (ENVL) teatel otsustasid Järvamaa, Jõgevamaa, Läänemaa ja Hiiumaa, Raplamaa, Valgamaa, Viljandimaa, Lääne-Virumaa ning Võrumaa naiste tugikeskused kolmapäeval mitte esitada pakkumist sotsiaalkindlustusameti välja kuulutatud teises hankes naiste tugikeskuse teenuse osutamiseks. Nendes maakondades lõpetavad vägivalla ohvritest naisi ja lapsi toetavad tugikeskused oma tegevuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments