Läänemaa naiste tugikeskuse pidaja jääb samaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa naiste tugikeskuse juht Leili Mutso, Arvo Tarmula
Läänemaa naiste tugikeskuse juht Leili Mutso, Arvo Tarmula

Lääne- ja Hiiumaal pakub naiste varjupaiga teenust ühiselt Läänemaa naiste tugikeskus ja Eesti naiste varjupaikade liit.

Sotsiaalkindlustusamet teatas, et teenusepakkuja maakondades ei muutu. Septembris kuulutas sotsiaalkindlustusamet välja hanke, millega otsiti järgmisteks aastateks naiste tugikeskuse teenuse pakkujaid kõikidesse maakondadesse – nüüdseks on hanke tulemused selgunud ning parimad teenusepakkujad välja valitud.

Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna peaspetsialist Andrea Kink märkis, et naiste tugikeskuse teenuse pakkujate leidmiseks viidi kõikides maakondades läbi 14 eraldiseisvat riigihanget.

Võrreldes möödunud aastal korraldatud hankega otsiti teenusepakkujaid pikemaks perioodiks – kolmeks aastaks kaheaastase pikendamise võimalusega. Teenuse rahastus suurenes 30 protsenti. Eelarve üheks aastaks on üks miljon eurot.

Kõigi uute pakkujatega sõlmitakse halduslepingud peale kohustusliku ooteaja möödumist, mille jooksul on võimalik riigihanke tulemused vaidlustada. Lepingud sõlmitakse perioodiks järgmise aasta 1. jaanuarist kuni 2021. aasta 30. novembrini, mille täitumisel on võimalik lepinguid veel kaheks aastaks pikendada.

Naiste tugikeskuse teenuse eesmärk on pakkuda naistevastase vägivalla ohvritele ja nende lastele võimalikult mitmekülgset abi vägivallast väljumiseks. Aastas toetavad tugikeskused ligi 2000 naist ja nende lapsi.

Naiste tugikeskuse teenus on tasuta igas maakonnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments