Lihulas oli talvehooaja avavõistlus sisekergejõustikus

Lihula noored kergejõustiklased. Kadri Jaakson
Lihula noored kergejõustiklased. Kadri Jaakson

Lihula spordihoonesse kogunesid eelmisel kolmapäeval esimesele sisevõistlusele lapsi neljast koolist. Kokku oli võistlemas 40 noort Lihula, Virtsu, Kõmsi ja Metsküla koolidest. Konkurentsi pakkusid Kreeka ja Itaalia lapsed, kes Erasmus+ projekti raames Lihulasse tulid.
Noored sportlased võistlesid viies vanuseklassis, mõõtu võeti hoota kaugushüppes, paigalt kolmikhüppes ja topispalliviskes. Kõige rohkem oli osalejaid 9-10aastaste hulgas, kus võistlema tuli 17 tüdrukut-poissi.
Kõige nooremate, 7-8aastaste spordilaste konkurentsis oli kõige tublim tüdruk Lihula gümnaasiumi õpilane Radele Kanter. Temale kolm esikohta, tulemused vastavalt 1.75, 5.01, 7.00.

Poistest sai kaks alavõitu Kõmsi algkooli poiss Sten-Andre Kukispuu. Paigalt kaugust hüppas ta 1.81 ja 2 kg topispalli viskas 8.20. Paigalt kolmikhüppes oli tublim Henry Kurnim Lihula gümnaasiumist tulemusega 4.53.
Suurima osavõtjaskonnaga 9-10aastastel oli igal alal ka konkurents tihedam. Näiteks tüdrukute paigalt kaugushüppes võitlesid pronksmedali eest võrdse 1.56-ga kolm tüdrukut. Alles paremuselt kolmandad katsed andsid medali Kirsi Kunzile.

Tüdrukutest võitis kaks kuldmedalit Kertu Kesküla Virtsu Koolist. Paigalt kaugushüppes oli võidutulemus 1.88 ja 2 kg topispalliga üheksa meetrit. Kolme sammuga kohapealt suutis kaugemale hüpata aga Lihula gümnaasiumi õpilane Viktoria Kepp, tulemuseks 5.10. Sama vanade poiste arvestuses ei jätnud Joosep Mihkelmaa teistele sõnaõigust. Kolm alavõitu tulid numbritega 1.93- 5.40 ja 9.20.

Tubli oli ka Eenok Arpiainen, kes võitis mõlemas hüppeliigis medali. Mõlemad poisid õpivad Lihula gümnaasiumis.
Poiste 11-12aastaste hulgas sai Metsküla algkooli poiss Simo Linno kolm esikohta. Hüpetes olid tulemused 1.54 ja 4.70, ning 2 kg topispalliga suutis ta 5.90. Kui poistest läks kolm esikohta Metsküla kooli, siis tüdrukutest Virtsu kooli. Maryan Mikiveer võitis hüpped väga heade tulemustega 2.07 ja 6.09, ning 2 kg topispalliga tuli tulemuseks 10.70. Võitja järel sai kolm hõbemedalit Lihula gümnaasiumi tüdruk Helena Klimpuš: 1.95, 5.43, 8.30. Selles vanusegrupis teenis medalivõidu ka Christine Domanou Kreekast. Temale tõi pronksipaigalt kolmikhüppe tulemus 5.35.

13-14aastaste noorsportlaste võistluses oli mitmeid väga häid tulemusi. Hüpetes sai kaks kõrgemat kohta Keitlin Suur Virtsu koolist. Paigalt kaugushüppes tuli nii hea hüpe kui 2.25. Paigalt kolmikhüppes andis esikoha tulemus 6.00. Tubli oli ka Lihula gümnaasiumi õpilane Kerlin Rüütel, kes sai paigalt kaugushüppes kirja 2.11. Topispalli, mille raskuseks 3 kg viskas kõige kaugemale Lihula tüdruk Eliise Kolõtšev- 8.90. Poistest pidasid selles vanusegrupis duelli Lihula poisid Ken-Indrek Klimpuš ja Paul Lomp. Paul oli parim hüpetes, paigalt kaugushüppes näiteks väga tubli 2.14, 3.kg topispalli suutis aga Ken-Indrek visata kaugemale-9.60.
15-16aastaste neidude võistluses oli kolme alavõiduga parim Ly-May Raudkivi Virtsu koolist. Parim tulemus talle topispalliviskes, kui 3 kg heitevahendiga tuli 7.30.
Peatselt on selle piirkonna noori ees ootamas „TV10 olümpiastardi” avavõistlus Pärnu kergejõustikuhallis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments