0

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 22. detsembril

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel2212001

Läänemaa tugikeskuse sulgemine jätab kaks naist peavarjuta

Novembri alguses kolmandat sünnipäeva tähistanud Läänemaa naiste tugikeskus paneb uuest aastast ukse kinni, sest riigi rahastus väheneb. Sel aastal on Läänemaa naiste tugikeskuse poole pöördunud 98 Lääne- ja Hiiumaa naist ning turvakodus on peavarju leidnud 10 naist. Kaks naist on turvakodus ka praegu ja neile tuleb uuest aastast leida uus elukoht.

Läänemaale jäävad üks linn, üks saar ja üks vald

Noarootsi vallavolikogu kiitis eile heaks ühinemislepingu Lääne-Nigulaga. Otsus oli viimane puuduolev tükk mosaiikpildis, milleks muutub Läänemaa kaart pärast 2017. aasta kohalikke valimisi.

Ainsana jätkab praegustes piirides mõnesaja elanikuga Vormsi vald, millel saarena on õigus erandile.
Põhja-Läänemaale tekib Lääne-Nigula, Martna, Kullamaa, Noarootsi ja Nõva liitumisel Lääne-Nigula vald.
Haapsalu linn ja Ridala vald ühinevad Haapsalu linnaks.
Lihula ja Hanila liituvad koos Pärnumaa valdade Koonga ja Varblaga Lääneranna vallaks, mis hakkab kuuluma Pärnumaa koosseisu. Seega jääb Läänemaale tulevikus kolm omavalitsust: Vormsi, Haapsalu ja Lääne-Nigula.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz