1

Galerii: Parvlaev Leiger alustas Hiiumaa liinil kurseerimist

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna kell pool seitse hommikul andis parvlaev Leiger Rohuküla sadamas otsad ning suundus Hiiumaa liinil esimesele reisile.

Eriti palju reisijaid ja autosid täna hommikul Hiiumaale sõita ei soovinud, kuid ajakirjanikke oli laeval palju. Laeval on 222 rajameetrit ehk 34 sôidukit ja 45 reisijat, tedatas laevafirma.

Kapten Viktor Rohtla tervitas pardalolijaid ja teatas, et reis Heltermaale kestab üks tund ja viisteist minutit.

„Uue parvlaeva liinile tulekut on oodatud kaua ja oluline on ikkagi esmalt reisijad teenindada. Kindlasti saab aga ka esimene liinireis olema erilisem, kuna hiidlased on otsustanud Hiiumaa kuulsa legendi „Vanamees ja kits“ traditsiooni jätkata ning 22.detsembril tulla esimesele reisile vastu kitsega,“ ütles mandri ja saarte vahelistel liinidel toimetava TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar.

Parvlaev Leiger saab Rohuküla- Heltermaa liinil põhilaevaks ning hakkab teenindama põhigraafikut. Teise laevana teenindab liini parvlaev Regula.

Ülejäänud kolm uut parvlaeva jõuavad liinile uuel aastal. Saaremaa liinile mõeldud parvlaevad Tõll ja Piret ehitatakse Poola Remontowa laevatehases ja teine Hiiumaa liinile mõeldud parvlaev Tiiu Türgi Selfine laevatehases.

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadele tulevad päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Leiger jõudis Türgi laevatehasest tulles esimest korda Heltermaale 10. detsembril.


Vt ka: "Galerii: Leigrit olid Heltermaal tervitamas sajad hiidlased"

Fotod: Urmas Lauri Leigri esimene reis 001 Leigri esimene reis 008 Leigri esimene reis 010 Leigri esimene reis 016 Leigri esimene reis 021 Leigri esimene reis 026 Leigri esimene reis 038 Leigri esimene reis 040 Leigri esimene reis 041 Leigri esimene reis 046 Leigri esimene reis 061 Leigri esimene reis 062 Leigri esimene reis 066 Leigri esimene reis 074 Leigri esimene reis 078

Parvlaevast Leiger 10. detsembril Rohuküla sadamas tehtud pildid. Fotod: Eduard Laur Parvlaev Leiger (eduard laur) (1) Parvlaev Leiger (eduard laur) (3) Parvlaev Leiger (eduard laur) (4) Parvlaev Leiger (eduard laur) (5) Parvlaev Leiger (eduard laur) (6) Parvlaev Leiger (eduard laur) (7) Parvlaev Leiger (eduard laur) (9)   Parvlaev Leiger (eduard laur) (12) Parvlaev Leiger (eduard laur) (13) Parvlaev Leiger (eduard laur) (14) Parvlaev Leiger (eduard laur) (15) Parvlaev Leiger (eduard laur) (16) Parvlaev Leiger (eduard laur) (17) Parvlaev Leiger (eduard laur) (18) Parvlaev Leiger (eduard laur) (19) Parvlaev Leiger (eduard laur) (20) Parvlaev Leiger (eduard laur) (21) Parvlaev Leiger (eduard laur) (22) Parvlaev Leiger (eduard laur) (23) Parvlaev Leiger (eduard laur) (24) Parvlaev Leiger (eduard laur) (25) Parvlaev Leiger (eduard laur) (27) Parvlaev Leiger (eduard laur) (29) Parvlaev Leiger (eduard laur) (30) Parvlaev Leiger (eduard laur) (31) Parvlaev Leiger (eduard laur) (32) Parvlaev Leiger (eduard laur) (33) Parvlaev Leiger (eduard laur) (34) Parvlaev Leiger (eduard laur) (35) Parvlaev Leiger (eduard laur) (36) Parvlaev Leiger (eduard laur) (38) Parvlaev Leiger (eduard laur) (40) Parvlaev Leiger (eduard laur) (42)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Leigri meeskond pakkus avareisil kringlit, kommi ja kohvi | Lääne Elu

[…] Vt ka: "Galerii: Parvlaev Leiger alustas Hiiumaa liinil kurseerimist" […]

wpDiscuz