Haapsalu kunstikooli juurde tuleb kohvik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

jaani kunstikool

Haapsalu vana apteek Jaani tänaval, kuhu tuleb kunstikool, muuseumi kontor ja ka kohvik. ARVO TARMULA

Haapsalu Linnahooldus otsib rentnikku, kes hakkaks kunstikooli kinnistul Jaani tn 2 asuvas majas alates järgmise aasta märtsist kohvikut pidama.

Selleks kuulutati välja kirjalik eelläbirääkimistega enampakkumine, pakkumise alghind on 700 eurot kuus, millele lisandub käibemaks. Kunstikooli sisehoovi jääva kohvikupinna suurus on 102,1 ruutmeetrit, lisaks hakkab kohvikul olema 52 ruutmeetri suurune väliterrass. Kohviku rendileping sõlmitakse viieks aastaks

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps ütles, et koos linnavalitsusega arutati pikalt, milliseid tingimusi tulevasele kohvikupidajale seada ja milliseid mitte.

„Otsustasime, et me ei tee piiranguid kohviku stiili ja köögi osas, et mitte mõnd head ideed eemale peletada. Ootame hoopis, et huvilised saadaksid meile kohvikust oma nägemuse,“ rääkis Lõps.

Samuti pole plaanis ette kirjutada, kas kohvik peaks olema avatud vaid suvehooajal või aastaringselt. „Haapsalu kohvikuelu on teadagi hooajaline – suvel on neid alati liiga vähe ja talvel oleks jälle palju, kui kõik avatud oleksid.  Sellise nõudmise seadmine ei oleks mõistlik,“ selgitas Lõps, lisades, et peamine eesmärk on rikastada Haapsalu kohvikukultuuri.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

Kas värsket rüübet ka pakutakse ?

ja
7 aastat tagasi

suvel liigub seal piirkonnas palju inimesi,samas sügisel kevadel ja talvel pole eriti kedagi.Päris palju kohvi ja kooki tuleb müüa,et suuta rendimaks tasuda….rääkimata palkadest ja kasumist.

ar
7 aastat tagasi

Haapsalus on tublisid ettevõtjaid küll ja keegi pole nutnud,et linnapea peab neid aitama:Uus.Soomre,Veski,Eberle,Saareväljad,Lunjev,Baum,Laidre,Tene kaubanduse omanikud jne.Tehke järgi,looge tõõkohti.Häid jõulr

to ar
7 aastat tagasi
Reply to  ar

Sinu jutust selgub, et Haapsalus on ettevõtlusega kõik OK, aga miks siis inimesed siit muudkui ära jooksevad?

Rein
7 aastat tagasi

Mida ohite, hakkake pihta tehke siis tehas või midagi. Ärimehed …, staargeenjus

...
7 aastat tagasi

Paraku nii on, et Haapsalu ettevõtluse näitaja on baarikohtade arv. Kui linnapea räägib kohtumisest ettevõtjatega, siis tegu on kohtumisega baaripidajatega. Kui linnapea vabariigi aastapäeval kedagi meeles peab, siis on need pehmete ametite esindajad a`la kultuur, sport, haridus, sotsiaal. On kedagi ettevõtjatest tunnistatud linnas ka aasta tegijaks või pärjatud mis iganes tiitliga? Ei ole. Ja nii ta ongi. Linnapea räägib, et omavalitsusel ei ole võimalusi ettevõtluse toetamiseks. Miks ei ole? Alustada võiks väikesest tähelepanu avaldusest ja sealt edasi minna. Aga mis siin rääkida – võtame parem terviseks!!!

Vanamees
7 aastat tagasi
Reply to  ...

Jutt kui Kopli trammi vile: kas Haapsalu vapimärgi kavalerid Lunev ja Saareväli pole siis ettevõtjad. Peaks nimekirja vaatama, võib-olla on neid veelgi.

vanamehele
7 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

Kas sa oma vilet ka kuuled? Mis aasta ettevõtluse edendamise nominentidega tegu? Kas vapimärk antakse aasta teo eest?

Staargeenjus
7 aastat tagasi

Avage mõni tehas vahelduseks.

taarakoll
7 aastat tagasi

järjekordne kohvik haapsalus – järje kordne koht kus inimesed saavad 14 tundi päevas 500eur eest kuus tööd rügada 🙂

just, just.
7 aastat tagasi
Reply to  taarakoll

Haapsalus on juba niigi 100 kohvikut. Kohalik rahvas kohvikusse kahjuks ei jõuagi sööma minna. Kui kuupalk on 400 euri.

Ohoo
7 aastat tagasi
Reply to  just, just.

Ei ole paranemist loota. Enne sured nälga kui normaalse töö leiad, millega peret ülal pidada. 🙁

akaasik
7 aastat tagasi

Mõistlik lahendus.
Minu huvi ja ettepanek, et kohviku seintel võiksid olla müügiks fotokunsti taiesed. Võib uskuda, et näitus-müük lisab ka külastajaid

Kübe
7 aastat tagasi

Milleks konkurss? Lõps teab täpselt kellele see leping sobiks.