Krahviaias näeb noortekunsti

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20
Krahviaias näeb omapärast noortekunsti. Foto Arvo Tarmula

Täna avati Haapsalu Krahviaias omapärane näitus ”Kuidas mõista linnaruumi?”. Kui mõne aasta eest vallutas noorte merekunstinäitus promenaadi merevee, siis seekord sünnib moodsa skulptuuri- ja installatsiooni suurprojekti raames eriline kunstipark Krahviaeda.

Projektis osalesid Haapsalu kunstikooli, noorte huvikeskuse kunstistuudio ja Läänemaa ühisgümnaasiumi noored koos kunstiakadeemia tudengitega, kes kevadel üllatasid ja šokeerisid kunstipublikut näitusega Haapsalu linnagaleriis. See on esimene koostööprojekt, kus alles kunstiakadeemias õppivad noored on juhendajate rollis.

Juuni esimestel nädalatel tutvustati õpitubades kaasaegse kunsti eri vorme ja viise nii Eestis kui ka välismaal, toodi välja Haapsalule omaseid jooni ning püüti läbi arutelude ja visandamiste jõuda ideedeni, mida eri meediume kasutades kunstiteosteks vormida. Kunstitööde tegemiseks on kasutatud käepäraseid materjale.

Näitus jääb Krahviaias vaadata kaheks nädalaks.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments