Üle tüki aja sõideti rahvasprinti – seekord Lihula kandis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Oti pubi rahvasprint

Kalle Kruusma foto.

Ilm oli võistluse jaoks ligane ja vihmane, aga pikapeale läks ilusaks, ning viimane voor sõideti tolmus. Laupäeval sõideti rahvasprinti ja seekord oli kohale tulnud 63 sõitjat, kellest 12 olid läänlased.

Läänlastel läks kokkuvõttes hästi,kuigi oli ka erandeid. Noortest olid rajal Jako Allika, Cärolyn Soidla ja oma esimest starti tegev Johanna Tilk. Cärolyn Soidla sai oma sõiduga hakkama ja jäi ootama teist vooru, vahepeal oli aga stardis sama autoga sõitev Johanna Tilk, kellel aga kogemusi vähe ja tuli väljasõit. Auto sai kannatada, nii et edaspidine sõit oli tüdrukutel lõppenud.

Jako Allika saavutas pärast tünnipuuteid ja ebaõnne kuuenda koha.

Järgmisena olid stardis veteranid, võistlemas olid Toomas Lemberg, Hillar Kruusma ja Väino Tõkke. Samas järjestuses ka lõpetati ja kuigi esimese kahe mehe vahel käis pingeline võistlus, oli eksimisi ja need maksidki kohad.

2WD-a klassis oli strardis Rauno Ollema ja stabiilseid kohti näidates tuli lõpuks klassi neljas koht. 2WD-B klassis olid stardis Valmar Gilden ja Marko Kukuškin, kes pingelises heitluses olid lõpuks ka esimene ja teine.

SU klassis oli stardis kaheksa meest ja vanad rivaalid koos.  Esimese kahe vooruga suutis võidu võtta Kalle Kruusma, teine oli viimastel aegadel kiireim sõitja olnud Egert Jakobi ja üllataja Harjumaalt – Margo Vilbiks. Bruno Jakobi oli päeva lõpuks kuuendal kohal.

Nüüd on nädal aega autosid putitada ja juba tuleval pühapäeval sõidetakse Järvamaal Väätsal käesoleva aasta eelviimane etapp.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments