0

Muuseumi toimetiste uus number jõudis huvilisteni

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval peale ajalookonverentsi lõppu esitleti Haapsalu raekojas traditsiooniliselt Läänemaa muuseumi toimetiste uut numbrit, sel aastal juba 19. korda.

Suurema osa tänavustest toimetistest moodustavad mulluse ajalookonverentsi ettekanded. Toimetiste koostaja Eve Otstaveli sõnul käsitleb enamik artikleid keskaega – alates ristinimede panemisest, Läänemaa pantvangidest Liivimaa ristisõdades ja Karuse jäälahingust kuni poliitiliste probleemide ja rõivastusküsimusteni välja.

Keskajast hilisemat aega puudutavatest mullusest konverentsiettekannetest on toimetistesse jõudnud Tiit Kaljuste artikkel I maailmasõja ajal Osmussaare lähistel hukkunud Saksa allveelaevast Magdeburg ja sellest kuidas sealt leitud koodiraamat sõja käiku mõjutas.

Konverentsil kuuldu kõrval leiab toimetistes ka artikleid, millest varem laiemalt juttu pole olnud nagu näiteks Anu Männi artikkel 1552. aasta katku mälestavast hauaplaadis Haapsalus ja kunstiajaloolase Hilkka Hiiopi kokkuvõte Lihula mõisa suures saalis leitud maalingutest.

Haapsalu ja Läänemaa muuseumite sihtasutuse juhi Anton Pärn lisas, et tänavune toimetiste number on saanud ka uue kujunduse.

Fotod Arvo Tarmula

ajalookonverents tarmula 19 ajalookonverents tarmula 20 ajalookonverents tarmula 21 ajalookonverents tarmula 22 ajalookonverents tarmula 23 ajalookonverents tarmula 24 ajalookonverents tarmula 25 ajalookonverents tarmula 26 ajalookonverents tarmula 27 ajalookonverents tarmula 28 ajalookonverents tarmula 29 ajalookonverents tarmula 30 ajalookonverents tarmula 31 ajalookonverents tarmula 32 ajalookonverents tarmula 33 ajalookonverents tarmula 34 ajalookonverents tarmula 35 ajalookonverents tarmula 36 ajalookonverents tarmula 37 ajalookonverents tarmula 38 ajalookonverents tarmula 39

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz