Algas Kaitseliidu suurõppus Läänetorm

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaitsevägi Kiltsis Foto: Arvo JõesaluFoto: Arvo Tarmula

Täna alanud Kaitseliidu suurõppus Läänetorm toob Pärnumaale pea terveks nädalaks üle tuhande vabatahtliku riigikaitsja viiest Kaitseliidu malevast, teatas kaitseliidu peastaap.

Kevadtormiga üheaegselt toimuv Kaitseliidu harjutus on Lääne-Eesti malevate põhjal moodustatud üksuse hindamisõppus, mille fookuses on objektikaitse, maa-ala puhastamine vastastest ning dessanditõrje.

"„Kuigi me oleme osalenud viimasel ajal üsna mitmetel suurõppusel, on Läänetorm Lääne-Eesti malevate jaoks nendest kindlasti kõige tähtsam,"“ lausus Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil. „Seda võib nimetada ka meie üksuste sõjalise valmisoleku peaprooviks või eksamiks,“ lisas ta.

Õppetegevus koos imitatsioonivahendite – paukmoona ja lõhkepakettide – kasutamisega on planeeritud valgele ajale. Küll aga võib õppuse ajal tavapärasest tihedamini näha Pärnumaal ringi liikumas Kaitseliidu tehnikat. „

"Palume sellega arvestada ja mitte pahandada, sest kaitseliitlased täidavad oma kohust ja õpivad selleks, et meil kõigil oleks siin turvaline elada,“ kutsus maleva pealik inimesi üles mõistvale suhtumisele. „Kaitseliit saab edukalt tegutseda ainult tänu kohalike kogukondade toele, aidates meil õppusi läbi viia, saavad kõik eestlased anda otsese panuse riigikaitsesse,"“ kinnitas kolonelleitnant Miil.

Õppusele pannakse punkt laupäeval, 14. mail Tihemetsas, kus toimub Läänetormil osalenud üksuste lõpurivistus. Ühes sellega avatakse ka pidulikult Pärnumaa maleva Kikepera malevkonna äsja rekonstrueeritud kodu. Läänetormi reaalne osa viiakse läbi Pärnumaal põhiliselt Paikuse, Surju ja Saarde vallas, kuid virtuaalses ruumis kandub tegevus ka Lääne ja Saare maakondadesse, kus toimetavad malevate staabid.

Kaitseliidu suurõppusele Läänetorm on kutsutud üle tuhande kaitseliitlase Pärnumaa, Saaremaa, Läänema, Tartu ja Jõgeva malevast. Lisaks tegutseb harjutuse ajal Pärnus ka Kaitseliidu peastaabi baasil komplekteeritud maakaitsestaap.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments