Päästeameti kurb nädalavahetus: väljakutseid põlengutele sadas nagu tugevat hoovihma

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

päästeamet logo

"Lääne päästekeskusel ei ole allolevaid sündmusi vaadates enam sõnu! Vaatamata õpetustele, soovitustele, toetusele, hurjutamisele, karistamisele ei ole pilt pääste mõistes kuidagi muutunud. Kulupõlengud, toidu kõrbemised, eluhoonete põlengud sadasid sellel nädalavahetusel päästjatele kaela nagu tugev hoovihm," ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Õnneks toimus Läänemaal vaid kaks intsidenti, kuid Pärnumaa, Hiiu- ja Saaremaa, Järvamaa ja Raplamaa, mis samuti Lääne päästekeskuse alla käivad, väljakutsete-õnnetuste nimekirjad on kurvalt pikad.

Pühapäeval, 8. mail kell 16.53 teatati häirekeskusele elumaja põlengust Lääne-Nigula vallas Paliveres. Sündmuskohal selgus, et põles puuriit maja kõrval, mis oli süüdanud maja otsaseina ning pööningu. Tulekahju kustutati kell 18.36. Põles 9×18 meetrit hoonet, ülejäänud hoone sai tule- ja veekahjustusi.

Samal päeval kell 12.48 sai häirekeskus teate põlengust Nõva vallas Rannakülas. Teataja sõnul põles kompostihunnik. Päästjad kustutasid põlengu kell 13.03.

"Igas asjas oma kaks poolt ja nende sündmuste teine ehk positiivne pool on see, et keegi ei saanud nende tagajärjel surma ega tõsiselt viga. Tahame kindlasti kiita ja tänada neid tublisid inimesi, kes märkasid ohuolukordasid, andsid nendest teada ning ka sekksuid. Nii mõnigi sündmus oleks võinud hoopis kurvemini lõppeda, kui tähelepanelikke märkajaid ei oleks olnud," kommenteeris Kais.

Päästeamet palub kõigil suhtuda tuleohutusse siiski austusega ning äärmise hoolikusega, sest tulekahju võtab kõik, nii vara kui elu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reede 8 mai????
7 aastat tagasi

8 mai oli pühapäev!

imelik jah
7 aastat tagasi

Tekstis ikka Pühapäev 8 mai !!!!