0

Haapsalu linnapea saab palka juurde

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Suklese umbusaldus arvo tarmula (21)

Urmas Sukles. ARVO TARMULA
Haapsalu linna palgalised, sh linnapea ja aselinnapead saavad veebruarist 5 protsenti palgatõusu.
Haapsalu linnapea Urmas Suklese uus brutopalk on 2153, aselinnapeadel 1838 eurot ehk sadakond eurot praegusest rohkem. Läänemaa omavalitsusjuhtidest on kõrgeim palk Lääne-Nigula vallavanemal Mikk Lõhmusel, 2200 eurot.
Linnavalitsuse teistel töötajatel ja allasutustes kasvab palgafond samuti 5 protsenti, miinimumpalga saajail tõuseb palk 10 protsenti. Palgafondi piires saab allasutuse juht maksta oma töötajaile diferentseeritud palka, selleks on igal palgagrupil vahemik, mille piires saab palka määrata.  
Näiteks peab lasteaiajuht lähtuma kõrgharidusega õpetaja puhul III palgagrupist, selles on palgavahemik 730–1100 eurot. Keskharidusega õpetaja läheb II palgagruppi, kus palgavahemik on 510–825 eurot.
„Seega ei pruugi õpetajad lasteaedades kõik ühesugust palka saada,” ütles Haapsalu abilinnapea Liina Põld. „Asutuse juhile on antud otsustusvabadus, kuidas ta kvalifikatsiooni, ülesandeid ja vastutust arvestades palka maksab.”
Õpetajate Lehe andmeil on Läänemaal vaid Ridala vallas võrdsustatud lasteaiaõpetaja palk kooliõpetaja alampalgaga. Kooliõpetajate miinimumpalk üle Eesti on sellest aastast 958 eurot, lasteaiaõpetajate palkade erinevus piirkonniti seevastu kasvab, nendib Õpetajate Leht. Linnavalitsuse palgatõusueelnõu peab kinnitama linnavolikogu.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ohhoo
ohhoo

See koristaja nn. Helsingist arvab,et keegi teda usub ka.Noh aga kes siis koera saba kergitab,kui mitte ise,ta ju töötab IKKAGI Soomes.

Ardi
Ardi

Koristajal Helsingis on ikka kõrgharidus, et sellist palka saab..Ja mikk lõhmus teeb ikka rohkem tööd kui Urmas Sukles. Kes vastaks?

tõesti
tõesti

Eestis ei maksa haridus midagi.Mujal maailmas on see aga väga oluline.

Juhan
Juhan

Veab Sul Urmas!

Linnapeal arenguruumi veel on
Linnapeal arenguruumi veel on

Koristajana Helsingi linna teenistuses, eelmise kuu väljateenitud summa brutos 2860€.
Miinus maksud 710€.

Arvan
Arvan

Koristaja teeb tunduvalt rohkem tööd ka kui mõni linnavalitsuses.

Linnapea+palk
Linnapea+palk

vabandust,maksud lähevad maha,mitte kasud.

Linnapea palk
Linnapea palk

On ju suht madal,sealt veel kasud ka maha????Aga Eesti palgad ongi ju ikka väga nirused.Aga kui on kõrvalt oma äri ajada,siis saab vist hakkama?

tõsi
tõsi

majonees on läinud kallimaks

no
no

Linnavalitsus on leidnud hea idee, kuidas vastutus enda kaelast minema veeretada.

külastaja
külastaja

Kui lasteaia õpetajad teevad täpselt ühesugust tööd,ei ole õige,et ühele makstakse rohkem teisele vähem,haridus ei puutu asjasse, tasuda tuleb tehtud töö eest.Kõrgema haridusega inimene peaks töötama töökohal kus seda haridust nõutakse,aga mitte maksta lihtsalt hariduse eest. See on suur ebavõrdsus.

Irma Tooming
Irma Tooming

Kõrgharidusega töötaja PEABKI mitte kõrgharidust omavast töötajast rohkem palka saama, sest kõrgharidusega töötajal on kvalifikatsioon tunduvalt kõrgem, pädevused suuremad!!! AEG ON HAKATA VÄÄRTUSTAMA MAGISTRI kvalifikatsiooniga haridustaset ja tegema vahet lihtsalt gümnaasiumi või kutsekooli haridustaseme vahel.

arvaja
arvaja

Lasteaia õpetaja peab olema kõrgema haridusega. Ega see haridus ei tulnud vaevata! On õpitud ja vaeva nähtud selle nimel, et olla haritud õpetaja. Muidugi peab olema palk vastavuses haridusega. Muidu võiks lasteaias olla õpetaja ka põhihariduseta ja karjatada lapsi omal moel. Need kellel puudub kõrgem haridus on võimalik see omandada.

Arvos
Arvos

Ei maksa see haridus enam ammu midagi. Maksab t;;v]tja oskus t;;ga hakkama saada.

wpDiscuz