Täna jookseb 10. heategevuslikul teatejooksul 8000 last

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Teatejooks Tartus

Neljapäeval, 7. mail on 18 paigas üle Eesti suur heategevuslik teatejooks, millest võtab osa 8000 põhikoolilast, neist 200 Haapsalust.

Haapsalu staadionil algab teatejooks kl 14. Kõige rohkem lapsi osaleb Pärnus, kus jookseb 1368 last. Tallinnas on registreerunud jooksule 1200 ja Tartus 1038 last.

Joostakse liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on 10. jooks eriline, sest juba kaks põlvkonda põhikooliõpilasi on teatejooksul käinud.

Esimest korda jooksid 500 Tallinna ja Kernu last, nüüdseks on sellest saanud Eesti suurim laste- ja noortespordi üritus. Pallase avaldas tänu kõigile annetajaile, kes on teinud toetuskõne numbril 900 7777.

Teatejooks on viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele, igas meeskonnas on kaheksa liiget. Iga kool sai registreerida piiramatul arvul võistkondi, samuti võisid end kirja panna sõpruskondade või treeninggruppide võistkonnad.

Võitjaid ei selgitata, tähtis on osavõtt!

Lapsed saavad endale tänutäheks ja mälestuseks jooksul osalemisest teatejooksu särgid, mis on juubeliaasta puhul tavapärase punase asemel valget värvi.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa läheb 11aastase Lääne-Virumaa tüdruku Merily, teine osa 7aastase Narva poisi Romani ja kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu neuroloogiahaiglas.

Merily sattus kahe aasta eest liiklusõnnetusse ja võitleb jalaluumurru tüsistustega: ta lihased on atrofeerunud ja kõõlused lühemaks jäänud, nii et käia selle jalaga ei saa.

Roman on sünnijärgse ajukahjustuse tõttu spastiline, tema lihased on kanged, liikuda on tal üliraske. Mõlemad vajavad palju taastusravi.

Lähemalt saab lugeda kodulehelt www.teatejooks.ee

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aasta ringi avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetaja on AS Kalev, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Rademar ja Eesti Kergejõustikuliit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments