President kutsub põhikooliõpilasi heategevus-teatejooksule

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Heategevusjooks Haapsalu staadionil 2016. aastal. Foto Arvo Tarmula

 

President Kersti Kaljulaid kutsub 5.-9. klasside õpilasi üle Eesti osalema 10. mail toimuval heategevuslikul teatejooksul, millega kogutakse annetusi liikumispuudega laste taastusraviks Haapsalus.

Teatejooksul ei võistelda aja ega kohtade pärast, vaid kutsutakse üles helistama juba praegu avatud heategevuslikul telefoninumbril 900 7777, kus iga kõne tähendab 7-eurost annetust laste taastusraviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitsatsioonikeskuses. Tänavu 26 paigas joostavale teatejooksule ootavad korraldajad umbes 13 000 osalejat.

Haapsalu keskuses saab igal aastal ravi ligi 3500 väikest ja suurt patsienti, kelle liikumisvõime on vähenenud või täielikult kadunud. Sel aastal kogutakse annetusi keskuse juurde ratastoolikasutajatele sobiva mängu- ja treeningpargi rajamiseks. Parki plaanitavad seadmed pakuvad lisavõimalusi raviks ning aitavad ratastoolis patsientidel kohaneda uue olukorraga väljaspool haigla- ja koduseinu.

Teatejooksule saab registreeruda 24. aprillini aadressil www.teatejooks.ee. Osalema oodatakse 8-liikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud. Kõigis paikades joostakse viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassid, sõltuvalt toimumispaigast läbib iga osaleja 200 kuni 400 meetrit.

President saadab teatejooksjad rajale Tallinnas Kadrioru pargis, lisaks joostakse aga veel Arukülas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Muhu saarel, Narvas, Otepääl, Paides, Peetris, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tartus, Toilas, Tõrvas, Valgas, Viimsis, Viljandis ja Võrus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments