Haapsallane: hanesid ja laglesid tuleb kaitsta

Lääne Elu

info@le.ee

Lagled. Arvo Tarmula foto

Haapsallane Lea Tsõba (79) ei ole rahul sellega, et põllumehed soovivad oma põldude kaitseks ja sealt hanede ja laglede peletamiseks heidutusjahti pidada. Tsõba sõnul tuleks loodust, loomi ja linde kaitsta.

„Hanesid on elupäevad olnud ja maarahvas on hakkama saanud,” ütles Tsõba. „Praegu muud ei ole kui materdamine ja maharaiumine. Mina olen tapatalgute vastu. Muidugi, mõne looma või linnu võib lasta, aga mitte tapatalguid pidada. Jahimehed ei lase ju söögi tarbeks, see on lõbu pärast laskmine. Eesti rahvas on ikka loodust ja loomi hoidnud. Minu vanaisa võttis puu maha siis, kui oli vaja kütta. Ta ei müünud seda maha. Mina tahan, et loodusest hoolitaks ja puid vähem maha saetaks, aga praegu näen ma ainult laussaagimist. Ainult kännud on püsti.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asunik
5 aastat tagasi

Arvestades proua vanust ja eeldades, et ta ise nägi vanaisa puuraiumist siis see toimus Stalini ajal. Ja kui sel ajal oleks mõni maamees läinud palke müüma siis oleks pikk sõit, kulakuks tembeldatuna või riigivara riisujana, ida suunas garanteeritud.

Anders
5 aastat tagasi

Kahju kui ajuhälvikute mõttearendusi ajakirjanduses ära trükitakse…

post
5 aastat tagasi
Reply to  Anders

Olen prouaga igati nõus, sest maal on kõige suuremad reostajad ja mürgitajad põllumehed, kellele selleks veel EU raha annab. Enam pole ühtegi põldlõokest, jänesed on kadunud, Saksamaal pole enam ka putukaid- mesilastest rääkimata. Kaua see maa pilastamine ja läbustamine veel kestab, eks näis. Igatahes maamehel pole eestlusega midagi pistmist, sest oma maa loodusest on tal ainult niipalju huvi, kui palju tema kaukasse kukub.