Galerii: Haapsalu lapsed jooksid ratastoolipargi nimel üle 50 kilomeetri

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33
Soojendusringi jooksid kõik 280 osalejat koos. Fotod Arvo Tarmula

Täna keskpäevaks kogunes Haapsalus staadionile 280 kollases särgis koolilast, et võtta osa heategevusjooksust Haapsalu taastusravihaigla ratastoolilaste mänguväljaku toetuseks.

5.-9. klassi õpilased jooksid kaheksaliikmeliste teatevõistkondadena, nii et iga osaleja läbis pool staadioniringi ehk 200 meetrit. Kui kõigi Haapsalu osalejate jooksumaad liita, läbiti kokku 56 kilomeetrit. Üle Eesti oli jooksjaid üle kümne tuhande.

Teatejooksul osalemisega kutsuvad lapsed üles helistama annetustelefonile 900 7777 (kõne hind 7 eurot), millega toetatakse Haapsalusse ratastoolikasutajatele kohandatud mängu- ja treeningpargi rajamist.

Tallinnas avab teatejooksu president Kersti Kaljulaid, Haapsalus tegi seda taastusravihaigla juht Priit Eelmäe, kes ütles jooksjatele, et jooksust tõuseb kasu neile endilegi. Aju-uurijad on avastanud, et kõige halvemini jäävad asjad meelde koolipingis, väga hästi aga liikudes ja kõige paremini värskes õhus liikudes.

Teatejooksu peeti viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Võitjaid välja ei selgitatud, sest tähtsaks peeti osavõttu. Haapsalus jooksid Haapsalu põhikooli, algkooli, Oru, Nõva, Uuemõisa, Nikolai ja Ridala kooli õpilased.

Ratastoolikasutajatele kohandatud mängu- ja treeningpark, millele raha koguti, tuleb promenaadi äärde ja oleks avatud avatud kõigile.

Park on mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanud patsientidele ning sealsed teed, pinnas ja kasutatavad treeningseadmed on loodud võttes arvesse ratastoolikasutajate vajadusi. „Pargi rajamisega soovime leida lahenduse kolmele olulisele probleemile: luua puudega lastele ligipääsetavad mängimisvõimalused, tagada treeningvõimalused liikumispuudega täiskasvanutele ning tekitada ratastoolikasutajatele arendavad tasapinnad, mis oleks seotud ühtseks tervikuks mänguväljaku ja treeningseadmetega,“ ütles Eelmäe.

Haapsalusse rajatava ratastoolikasutajatele kohandatud mängu- ja treeningpargi eeldatavaks maksumuseks kujuneb 200 000 eurot, millest on hetkeseisuga varasemate teatejooksudega ning sinilillekampaaniaga kogutud ligikaudu 57 000 eurot.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments