Uuemõisa kool sai kiita vabatahtliku värbamise eest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vabatahtlik Philipp Greiner toimetab Uuemõisas nii lasteaialaste kui ka kooliõpilastega. Foto Urmas Lauri

Kolmapäeval tunnustas sihtasutus Archimedes tänusündmusel aasta parimaid õpirände elluviijaid haridus- ja noortevaldkonnas. Aasta noortevaldkonna silmapaistvaimaks vabatahtliku tegevuse edendajaks valiti Uuemõisa lasteaed-algkool.

Tänu Uuemõisa lasteaed-algkooli ettevõtlikkusele on Läänemaal üle pika aja taas käivitunud rahvusvaheline noorsootöö Erasmus+ programmi kaudu, vahendas Archimedese pressiesindaja Karol Sepik.

Sügisest toimetab Uuemõisas vabatahtlik Philipp Greiner Austriast, kes aitab igapäevategevustes ning sest saati on nad levitanud infot vabatahtliku teenistuse võimaluste kohta oma kogukonnas ning lähiümbruses, näiteks Haapsalu valla lasteaiajuhtidele ning noorsootöötajatele.

Sepiku sõnul on tulemused juba näha: pärast Austria vabatahtliku saabumist Uuemõisasse on taotlenud  akrediteeringut Euroopa vabatahtliku teenistuse kaudu vabatahtliku vastuvõtmiseks ka Lääne-Nigula noortekeskus koos Taebla kooliga ning AS Hoolekandeteenused Uuemõisa kodu.

Välisvabatahtlike võõrustamisele mõtleb ka Haapsalu linnavalitus, kes haldab kolme Haapsalu noortekeskust, lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments