Väikelinna detektiivid taas teleekraanil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladusVäikeste detektiivide teleseiklusi saab taas näha alates 22. novembrist. Foto: BEC ja ETV2

Läinud suvel Haapsalus filmitud koguperesari "Väikelinna detektiivid" naaseb teleekraanile ja hakkab järgmisest nädalast jooksma ETV kanalil.

Sel kevadel ETV2 kanalil näidatud noorte detektiivide lood kolivad nüüd ETV põhikanalile ja saanud hea eetriaja — laupäeviti kl 19.35. Kuueosalise koguperesarja avaosa on eetris 22. novembril.

Sarja igas osas lahendavad neli Haapsalus suvevaheaega veetvat last ühe kriminaalse ja salapärase loo. Paralleelselt jookseb sarjas teine liin, mille tegevus toimub keskajas ja uurib Valge Daami saladust.

Sari põhineb Mihkel Ulmani kirjutatud lool “Väikelinna detektiivid”, mis võitis ETV2 välja kuulutatud lasteseriaali ideekonkursi. Režissöör on René Vilbre, operaator Haapsalust pärit Kristjan-Jaak Nuudi.

Nelja väikest detektiivi mängivad Mariann Vilbre, Liisa Koppel, Mikk Kaasik ja Miikael Ainla. Elukutselistest näitlejatest osalevad sarjas Tambet Tuisk, Hilje Murel, Priit ja Evelin Võigemast, Ott Sepp, Ülle Kaljuste, Indrek Taalmaa ja Tarvo Sõmer.

Väikelinna detektiivide võtted olid Haapsalus mullu juulis-augustis. Kui sarjamaterjal koos, leidsid tegijad, et seda jagub ka seiklusliku lastefilmi tarvis ja nii esilinastus mullu detsembris Haapsalus täispikk film „Väikelinna detektiivid. Valge Daami saladus”.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments