Andmekeskuse investorite hulgas on ka ameeriklasi

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

hispaanlane2

Juan Sáenz-Diez. Foto: Arvo Tarmula.

Koos FTR Consultants OÜ ja Tarsys'e nimelise tehnoloogiakonsultatsiooni ettevõttega Haapsalu andmekeskuse rajamist organiseeriva Algatus Finance OÜ esindaja Juan Sáenz-Diezi sõnul on enamik andmekeskuse investoritest pärit Hispaaniast.

Siiski leidub ka ookeanitaguseid rahastajaid. "Meil on olemas suur rahjastaja USAst," tõi Sáenz-Diez näite. Ta lootis, et selle aasta lõpuks on kõik vajalikud investorid leitud ning siis ühendatakse nad kokku uude ettevõttesse, millest saab andmekeskuse omanik. Siis peaks avalikuks saama ka see, kes sellesse projekti investeerivad.

Sáenz-Diezi sõnul on investorite leidmisel mänginud olulist rolli Haapsalu soodne asukoht. "Geostrateegiline asukoht on suurepärane. Oleme Venemaa, Soome ja Rootsi kõrval, Saksamaa on lähedal.  Kõigi nende kohtadega on olemas fiiberoptiline ühendus," ütles Sáenz-Diez ning lisas, et ehitise püstitamise kulud on siin väga soodsad.

Haapsallu plaanitakse rajada kuni 200 miljonit maksvat andmekeskust, kus IT-seadmete jaoks saaksid ruumi rentida näiteks pilveteenuseid pakkuvad firmad. Pikemalt saab selle kohta lugeda siit ja siit

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sonny
9 aastat tagasi

Täiesti arusaamatu et sellist jura usutakse.
Tegemist on “pärlipüüdjaga” , vaadake korra tegelinskite tausta siis vähemalt . Mille kuradi pärast peaks Haapsallue ehitame sellise serverikeskuse, selle puudub igasugune majandusliku põhjendus jne.jne.
Ikka uskumatult rumalad on ametnikud kui sellist jaburust usuvad.