Haapsalu kolledži populaarsus on taas tõusuteel

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžis kasvab väljastpoolt Läänemaad pärit õppurite hulk. Foto: Arvo Tarmula.

Tänavu ei pea Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž tõenäoliselt erialade täituvuse pärast muretsema. 8. juulil lõppenud sisseastumisperiood oli oodatust edukam, sest kõigil erialadel on õppima asuda soovijaid enam kui vabu kohti.

"Meil on heameel tõdeda, et võrreldes eelmise aastaga laekus kõikidele erialadele rohkem avaldusi," ütles Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži arendusspetsialist Heli Kaldas. Kokku esitati 192 avaldust.

Nii tervisejuhi, liiklusohutuse kui rakendusinformaatika erialal avatakse 20 tasuta õppekohta. Käsitöötehnoloogia ja disaini erialal 15. Tervisejuhi eriala on populaarseim sest, sinna kandideeris 61 inimest. Liiklusohutuses soovib end harida 54 inimest. Neile järgnevad rakendusinformaatika 47 kandidaadiga ning käsitöötehnoloogia ja disain 30 huvilisega.

"Kandidaadid on tugevad, millele viitab asjaolu, et igale erialale jagus neid, kes said sisse tänu 90 punkti ületanud riigieksamitele. Lisaks
 kandideerib igale tsükliõppe erialale inimesi, kes soovivad omandada juba mitmendat kõrgharidust," oli Kaldas õnnelik.

Kolledž ei ole suunatud ainult läänlastele. "Haapsalu kolledži õppekavadž on Eesti kõrghariduse kontekstis ainulaadsed. Mujal Eestis neid sellisel kujul ei pakuta. Seepärast on siia  õppima asumas üha enam inimesi kõikidest Eestimaa piirkondadest," lausus Kaldas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
9 aastat tagasi

Nõus kodanikuga. Kolledži lõpetajatel on raskusi isegi lihtsa kirjutise kokkukirjutamisega, rääkimata muudest oskustest ja arusaamistest ühiskonna arengus toimuvatest protsessidest.

uustulnuk
9 aastat tagasi

kalamehe assistent ja linnuloendaja oleksid Lääne Eesti kontekstis täitsa ok ju 🙂 Ja kui hulk inimesi end liikluse vallas harib, siis võib ju loota et selle eriala kestmise ja jätkuva populaarsuse võtmes ka teedel liikluskultuur paranema hakkab 🙂 Erialana , möönan- üsna huvitav lähenemine….

???
9 aastat tagasi
Reply to  uustulnuk

..et nagu kõrgharidus roolikeeramise alal või?

kodanik
9 aastat tagasi

appi, mis erialad need on? Järgmisest aastast võiks lisada kalamehe assistendi või linnuloendaja. Kogu see tsirkus eksisteerib vaid selleks, et paarile tegelasele kõrget palka maksta.

mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

100% nõus!!!!

aga
9 aastat tagasi

kus ja kellena võiks töötada tervisejuht ? Mida see amet täpselt tähendab ?

mnjah
9 aastat tagasi

Ei ole mina sellest aru saanud,mida selle pakutava “populaarse” haridusega peale hakata,aga jõudu sellegi poolest!