1

Anneli Aken viib laulupeole kaks Euroopa eestlaste koori

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anneli Aken

Anneli Aken. Foto: Arvo Tarmula

Laulupeol osaleb tänavu ka kolm üle-euroopalist eestlaste kollektiivi. Neist kahega on seotud Haapsalust pärit Anneli Aken, kes on Euroopa Eesti lastekoori asutaja ja juhendaja ning Euroopa eestlaste koori projektijuht.

Euroopa eestlaste koor on 130-liikmeline täiskasvanute segakoor, millel on liikmeid enam kui 10 riigist. Euroopa lastekooris laulab 64 last viiest riigist. Koorides laulavad välismaale rännanud eestlased.

Akna sõnul on kõik kooriliikmed südamega asja juures. „Laulupeole tuleku vaimustus on kirjeldamatu. Keegi ei sunni neid ju oma aega ja raha kulutama. Siin on päris suur annus patriotismi,“ ütles Aken.

Aken kinnitas, et erinevalt levinud arvamusest ei ole kõik välismaal elavad ja töötavad eestlased siit ummisjalu põgenenud. „Paljud on seal tööl ajutiselt, näiteks diplomaadid,“ kinnitas Aken.

Samuti rõhutas Aken laulu- ja tantsupeo olulisust eriti laste jaoks. „Tegemist on tõsiste Eesti fännidega. Usun, et paljud neist tulevad edaspidi siia ülikooli ja jäävad peale seda Eestisse tööle,“ ütles Aken.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hopsassaa ja valleraa!
Hopsassaa ja valleraa!

Ohhoo, nigu niuhti jäid Breede/Lindal/Lumi oma segakoorist ilma 🙂

wpDiscuz