0

Iloni Imedemaa peab oma sünnipäeva Karlssoniga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Iloni Imedemaa avamine 6

Foto: Arvo Tarmula

Teisipäeval tähistab Iloni Imedemaa teemakeskus oma viiendat sünnipäeva koos Karlssoni, seebimullide ja üllatustega.

Sünnipäevale tulev Karlsson on juhataja Liina Valdmanni sõnul laste suur sõber. Karlssonil on siin oma tuba, mille on Ilon Wikland ise sisustanud. Tihtipeale küsivad lapsed, miks Karlsson oma toas ei ole. Viimati käis Karlsson kodus märtsis, mil oli koolivaheaeg, aga sünnipäeval lubas ta kell 11 kohal olla, et lastega mängida, meisterdada ja trikke teha. Karlsson on lubanud Imedemaale suvel veelgi tulla.

Viis aastat on Imedemaa juhataja Liina Valdmanni sõnul möödunud pidevas arengus. „Sellist aega ei tule, et kõik on valmis,” ütles Valdmann. Tema arvates on halb, kui külastaja näeb igal aastal samu asju ja midagi pole vahepeal muutunud.

Tänavu remonditi Imedemaa esimene korrus, õues olevale lavale on ehitatud kiiged, ratastooliga liikumine on tehtud mugavamaks. Samuti on kavas hoovi laev ehitada ja taimi kasvatada.

Iloni Imedemaal avati 2006. aastal esimesel korrusel galerii, viis aastat tagasi teemapark. Pärast tänavust remonti on Imedemaa külastajate arv kõigi aegade suurim, kuid enamik lapsi käib keskuses Tallinnast, mitte Haapsalust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz