5

Haapsalu Veevärgi vesi läheb kümnendiku ning kanalisatsioon kuuendiku võrra kallimaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

veevärkHaapsalu puhastusseadmed. Foto: Haapsalu Veevärk

Konkurentsiamet kinnitas möödunud nädala lõpus AS Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas uued vee- ja kanalisatsioonihinnad, mis hakkavad kehtima 1. augustist.

Alates augustist kuupmeetri vee hind koos käibemaksuga 1,08 eurot endise 0,96 euro asemel ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind koos käibemaksuga 1,536 eurot endise 1,32 euro asemel.

Risti piirkonnas hakkab vesi eraisikutele maksma 1,048 eurot endise 0,92 euro asemel ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind on 1,501 endise 1,28 euro asemel. Juriidilistele isikutele maksab kuupmeeter vett 1,235 eurot endise 1,13 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,678 eurot endise 1,48 euro asemel.

Piirsalu piirkonnas tuleb eraisikul kuupmeetri vee eest maksta 1,066 eurot endise 0,95 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni eest 1,517 eurot endise 1,31 euro asemel. Juriidilistele isikutele maksab kuupmeeter vett 1,222 endise 1,12 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,693 eurot endise 1,49 euro asemel.

Risti ja Piirsalu hinnad erinevad muust teeninduspiirkonnast, kuna kohalik omavalitsus kehtestas 1998. aastal eraisikutele madalama hinna kui juriidilistele isikutele. Sellest tulenevalt tuleb neis piirkondades jätkata sama metoodikaga.

Tänased hinnad kehtivad alates 2011. aastast. Uute hindade kehtestamise vajadus tulenes eelkõige elektrienergia hinna tõusust 2013. aasta algul ning riiklikult kehtestatud ressurssi- ja saastetasu tariifide iga-aastasest suurenemist.

Peale hinnakorrektsiooni jääb Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas teenuse komplekshind võrreldes sarnaste vee-ettevõtetega Eesti keskmisest madalamale tasemele.

Seoses hinnamuutusega palume kõigil klientidel teatada veearvesti näidud 31. juuli seisuga hiljemalt 7. augustiks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Juhan
Juhan

Küsimus Haapsalu veevärgi juhatusele?

Kas teie tõstsite ka pensionäride pensione sama palju kui vesi ja kanalisatsioon läheb kallimaks?

Või tõstate vee hinda, et iga päev sajab nüüd vihma?

juss
juss

muu maailmaga võrreldes ikka odav.

Kalju
Kalju

Odav

gommendaator
gommendaator

Kodukulud alla!!!

suur tänu
suur tänu

parteile ja valitsusele isaliku hoolitsuse eest

wpDiscuz