3

Läänemaa politseijuhiks saab Argo Tali

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

argo tali arvo tarmulaArgo Tali. Foto: Arvo Tarmula

Politsei- ja Piirivalveametis (PPA) toimuv reform toob kaasa muudatused ka Lääne prefektuuri töökorralduses ja muudatused juhtide hulgas. Korraldame oma töö ümber, keskendudes kohalikele probleemidele ja arvestades riiklikke prioriteete. Alates 1. oktoobrist jõustub uus struktuur ja on selgunud uued juhid, kirjutab politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak.

PPA-s toimuva reformi eesmärkideks on nn eesliinitöötajate palgatõus, maakondliku politsei tugevdamine ja dubleerivate tegevuste vähendamine. See tähendab, et muutumas on asutuse struktuur ja juhtimise põhimõtted.

Korraldame oma töö maakondlikul tasandil ümber, see tähendab, et uue tähenduse saab maakondlik juhtimine ning senine eraldiseisvatel funktsioonidel põhinev politsei ülesehitus asendub maakondliku tervikkäsitlusega.

Lääne prefektuuris toimus büroode ja maakondade juhtide kohtadele avatud konkurss, mis tähendab, et kõigil meie asutuse töötajatel kogu PPA-st oli võimalik kandideerida ja seda võimalust kasutati.

Muutuv töökorraldus toob kaasa selle, et üle oli vaja vaadata ka see, kes uuenenud olukorras uusi üksuseid juhtima hakkavad. Konkursil osalenute osas tehti valikud 27. juuniks ja reformi rakendudes on alates 1. oktoobrist maakonna politseijuhiks Pärnumaal Andres Sinimeri, Raplamaal Janno Ruus, Järvamaal Margus Toomsalu, Läänemaal Argo Tali, Saaremaal Rainer Antsaar ja Hiiumaal Aare Allik.

Senise nelja büroo asemel saab alates eelnimetatud ajast olema kaks bürood, uueneva kriminaalbüroo juhina asub tööle Nils Sempelson ja loodavat teabebürood asub juhtima Kätlin Alvela.

Uute juhtide teatavakstegemisel tänas prefekt Priit Suve kõik seniseid juhte ja märkis, et kõik nad on oma tööd teinud väga hästi ja pühendunult. „Muudatused asutuses andsid kõigile võimaluse osaleda avatud konkursil ja võrdsed võimalused väljendada oma tahet võtta endale vastustus, olgu see siis büroo või maakonna juhtimisel. Hea meel on, et konkursil osalejaid oli üle ootuste palju, nad omasid selget arusaama sellest, mida tulevikus teha tahavad ja kandidaatidega vestlused olid sisukad, valikuid teha oli üsna keerukas,“ selgitab Suve.

Kuni oktoobrikuuni on nn üleminekuperiood, mil praegused juhid jätkavad senistel ametikohtadel ja uued juhid vaatavad üle büroo või maakonna ees seisvad ülesanded, et vastata meie kogukonna ootustele, tegeleda turvalisuse küsimuste erinevate tahkudega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
IT
IT

ajastul saab ju interneti vahendusel öelda: kuule, ära lõhu neid aknaid ära; ära peksa täna naist; ära laamenda baaris …

Ehk
Ehk

…maakeeli- toimub järjekordne koondamine ja politsei abile saab vähem loota. Eks seda valitsusliidu nn. hoolitsust tasub valimistel meeles pidada…

abc
abc

Ma pigem tervitan seda raha kokkuhoiu kohta, sest sellele abile pole ju ammu loota olnud – pole vahet kas 2, 5 või 15 meest käivad fööni hoidmas, helkureid jagamas ja fantoom-bemmijuhtide joovet kontrollimas.

wpDiscuz