Kaitseväe juhataja õpilastele: riigikaitse aluseks on ühtekuuluvustunne

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kaitseväe juhataja kindralmajor Terras ütles täna seitsme kooli riigikaitselaagri lõpurivistusel, et riigikaitseks ei ole vaja ainult relvi, oluline on ühtekuuluvustunne ja toetus riigi kaitsjatele.

"Kolm päeva riigikaitselaagris on teinud teist paremad kodanikud," ütles Terras õpilasi tunnustades.

"Näen teie silmist väsimust ja magamatust, neis peegeldub soov saada harjumuspärast toitu ja minna end sooja vee alla pesema. Kindlasti oskate nüüd enam hinnata neid igapäevased väärtusi ning nende inimeste panust, kes hoolitsevad, et meie elu oleks turvaline," lisas Terras.

Vahipataljoni ja mittetulundusühingu Riigikaitse Rügement korraldatud laagris osales ligi 300 õpilast Tallinna 21. koolist, Tallinna reaalkoolist, Tallinna kesklinna vene gümnaasiumist, Gustav Adolfi gümnaasiumist, Kuristiku gümnaasiumist, Sikupilli gümnaasiumist ja Tallinna Lasnamäe mehhaanikakoolist.

Kolme päeva jooksul said õpilased ülevaate ajateenistuses ees ootavast, õppisid toimetulekut välitingimustes, orienteerumist, rivisamme, üksikvõitleja liikumisviise, maskeerimist, käemärkide abil suhtlemist ning ümbritseva keskkonnaga arvestamist. Õpilastest moodustati kaks kompaniid, mida juhtisid riigikaitse õpetajad, need omakorda jagunesid kuueks rühmaks, mida juhtisid Vahipataljoni nooremallohvitseridest ajateenijad.

Laagri peakorraldaja nooremveebel Kristo Palsi sõnul jäid nii korraldajad kui osalejad laagriga igati rahule. "Pea 300 osalejat näitab selgelt, et noorte motiveeritus ja huvi riigikaitse vastu järjest kasvab," sõnas Pals

Mittetulundusühing Riigikaitse Rügement korraldab riigikaitseõpetust gümnaasiumides, riigikaitse huviringe põhikoolides ning erinevaid riigikaitselisi koolitusi. Koostöös Vahipataljoniga korraldab ühing riigikaitselaagreid mitmendat aastat, nii suure hulga osalejatega laager toimus esmakordselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments