Galerii: Lihula gümnaasiumi õpilased käisid riigikaitselaagris

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Uus veerand algas Lihula gümnaasiumi õpilastele juba vaheaja viimasel nädalavahetusel. Nimelt toimus järjekordne gümnaasiumi õpilaste riigikaitselaager. Riigikaitselaagrit korraldab Lihula gümnaasiumi õpilastele riigikaitse õpetajatest abielupaar Rasmus ja Marit Lippur koostöös Kaitseministeeriumi ja Kaitseliidu Lihula maleva meestega.

25 poissi ja tüdrukut panid hommikul selga kaitsevärvides lahingvormi, rinda nimesildid, jätsid hüvasti oma emade ja isadega ning asusid kaitseväe veoautodega Piirasalu poole teele.

Riigikaitselaagris tehakse erinevaid sõjalis-sportlikke mänge, õpitakse põgusalt tundma Eesti kaitseväe relvastust, ööbitakse telgis ja süüakse sõduri suppi. 

Riigikaitse õpetust on Lihulas läbiaegade ikka õpetatud. Viimased aastad on asi eriti tõsine olnud. Kuna põhitöökohaga Kaitseministeeriumis töötavad Rasmus ja Marit Lippur on kadestamisväärselt patriootlikud kodumaa suhtes ning ei jäta kasutamata võimalust süstida kodumaa armastust ka Lihula koolinoortele.

Riigikaitsekursus koosneb Lihulas kolmest osast. Kaks osa loenguid ja kergemaid praktilisi tegevusi kooli territooriumil ning üks kahepäevane välilaager. Välilaagris on senini käidud Tapal ja Männikul Seekord laagerdati Piirsalus. Kaitseministeeriumi toel on külastatud Valga militaarmuuseumi, Tartus asuvat Kaitseväe ühendatud õppeasutust, Lennuakadeemiat ja teisi militaarseid üksusi.

Suur tänu Rasmus ja Marit Lippurile, meie riigikaitse õpetajaile.  Suur tänu Lihula Kaitseliidu maleva meestele, kes panustasid õpilaste tegemisse. Tagasiside oli väga positiivne ja huviga oodatakse juba järgmist laagrit.

Janar Sõber

Lihula gümnaasiumi direktor

Fotod: Janar Sõber

DSC_0003 DSC_0007 DSC_0012 DSC_0039 DSC_0048 DSC_0056 DSC_0064 DSC_0074 DSC_0076 DSC_0080

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments