Vaiko Vooremaa tuli taas jääpurjetamises Eesti meistriks

Madiken

madiken@le.ee

vaiko_vooremaa
Vaiko Vooremaa. Foto: Ott Kallas / EJL

Läänlane Vaiko Vooremaa tuli eile Pärnu lahel jääpurjetamise Eesti meistrivõistlustel DN-il esikohale, edastas Eesti jääpurjetamise liit.

Hõbedale tuli DN klassis Karl-Hannes Tagu (PJK) ja pronksile Mihkel Kosk (PJK).

Teised värsked Eesti meistrid on Ice Optimistil Joosep Laus, DN juunioride seas Johannes Puusepp, Monotüüp XV klassis Indrek Aavik – Taavi Välisson.

Eesti meistrivõistlustel osales sel aastal 39 jääpurjekat Eestist, Lätist ja Soomest. Kolmele päevale planeeritud võistluse muutis ühepäevaseks reede ja laupäeva vahelisel ööl maha sadanud paks lumi, mis muutis jääolud purjetamise jaoks ebasobivaks.

Reedel olid Pärnu lahe ilmaolud suurepärased kuivõrd lumekiht jääl oli vaid mõne sentimeetri paksune ja tuule kiirus oli 5-9 m/s. Ice Optmist klassile peeti 5 võidusõitu ja teistele klassidele 4 võidusõitu.

DN on ühene jääpurjekaklass. Klass sai alguse 1937. aastal Põhja-Ameerikas ning on praegu maailmas enim harrastatav
jääpurjekaklass. DN-i purjepindala on 5,5 m2 ja kelgu pikkus 3,6 m. Jääpurjekas suudab arendada kiirust kuni ligi 100 km/h.

Haapsalust pärit purjetaja ja jääpurjetaja Vaiko Vooremaa (51) teenis Eesti meistritiitli ka tunamullu ja üheksal varasemal aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
10 aastat tagasi

See on hea,et inimesed järjest rohkem spordiga tegelevad. Ja veel parem,et Eesti meistriks tulid kahe erineva perekonna esindajad (pealkirja järgi) – Voormaa ja Vooremaa…

Bart
10 aastat tagasi

Tubli mees.
Kas oleks mõeldav Holmi randa püstida mingi ehitis mis suvel teenindaks suplejaid,surfajaid jm. tegelasi ning talvel nö. jääpurjekaid,uisutajaid,saanimehi,talisuplejaid(s.t. on jääauk/bassein) jne.Selline koht oleks ju aastaringne mitte nagu jahtklubid ainult suvel.Järsku mingi projekti rahade eest väimalik teha sellist asja.