Raivo Rand: ettevõtjad ja riik peaks üürikorterite loomisel koostööd tegema

Madiken

madiken@le.ee

Ehitusettevõtja Raivo Ranna hinnangul tuleks Eesti majanduse arengus tõsta olulisele kohale üürikortermajade rajamine.

„Üüripinnal elamine on täiesti normaalne ja mõistlik, sest väga paljude inimeste, eelkõige noorte võimalused pole piisavad elamispinna ostmiseks. Üüripinnal elamine on tihti mõistlikum otsus kui koormata end mitmekümneks aastaks suure laenuga,“ rääkis Rand eile Keskerakonna ja Tallinna linna koostöös korraldatud majanduskonverentsil „Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel“.

Rand rõhutas, et kuna eraettevõtjatel üksi ei tasu üürimajade ehitamine ära, siis koostöös riigi ja omavalitsustega oleks võimalik seda teha. „Erinevad maksusoodustused, riigifirmade kasum, riigi ja omavalitsuste omandis olevad maad – võimalusi koostööks on kui selleks jagub tahet ja initsiatiivi riigi poolt.“

„Üürikortermajade ehitamisel võiks eeskuju võtta ja kogemusi saada põhjanaabrite juurest Soomest, kus see on väga levinud,“ lisas  Rand oma ettekandes „Kuidas peaks arenema ehitusturg 2015-2020?“.

Lääne Elu kirjutas hiljuti, et Haapsalu üüriturg on väga aktiivne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
10 aastat tagasi

Lõpuks ometi tuli keegi selle mõtte peale see oleks väga idee ja nagu öeldi just noorte jaoks soomes on see tõesti väga levinud ja üürikortermaju on siin meeletult üks suurim kes sellist teenust osutab on Sato oy