Ekspert: Valgusfoor takistab Haapsalus liiklust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kui Tamme ja Tallinna maante ristmik ehitada ringristmikuks, aitab see kiirust ohjeldada. Tallinna maanteel on pikk sirge, ringristmik lõikab selle visuaalselt läbi.

Tallinna–Lihula–Posti–Jaama fooriga ristmik tuleks samuti asendada ringristmikuga. Fooril on mõtet vaid tipptunni ajal, aga Haapsalu tipptund kestab vähem kui tunni päevas. Ülejäänud aja takistab foor liiklust, sest autod seisavad punase tule all tühja ristmiku ees. See meelitab ka jalakäijaid eeskirju rikkuma ja punase tule autoriteet väheneb.

Üherealisel ringristmikul ei pea autod ümber reastuma, jällegi õnnetustesse sattumise võimalus väheneb. Ringristmiku rajamiseks on maad küll, Rimi poe ees jääb isegi ruumi üle ja linn võib seda millekski muuks kasutada.

Ringristmik läheb umbe, kui autosid on tunnis üle 2000 või päevas üle 20 000. Haapsalu liikluskoormus ei kasva nii suureks lähemas tulevikus.

Margus Nigol,
Haapsalu kolledži liikluskorralduse lektor

Margus Nigol

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
10 aastat tagasi

Mõttetu ja rumal idee.

Kodanik linnast.
10 aastat tagasi
Reply to  Arvos

…….ja kohutav raha laristamine. Olen ka autojuht.

Vaatleja
10 aastat tagasi

to Vana lammas G: naersin sinu jutu peale täna esimest korda laginal:) Aitähh!

Vana lammas G.
10 aastat tagasi

Kas on normaalne,et juba Haapsallu sisse sõites ootab meid kolm ringi.Juba möödunud sügisel võttis see ühel mu sõbral pea nii ringi käima,et sõitis Tallinna poole tagasi ning alles Taeblas sai aru,et ega Haapsalu nii suur ka pole. Tamme- Tallinna mnt. ristis võiks olla foor,mis töötaks kella 07 st kella 19-ni. Ning ülejäänud ajal vilguks kollane.Ja ka Tallinna -Lihula mnt ristis peaks ikkagi olema foor,sest muidu hakkavad paljud laevale minejad kiirustama ning sõidavad labaselt teisele ette…

to vana
10 aastat tagasi
Reply to  Vana lammas G.

Olen sinuga sama meelt. Ei ole need foorid tänapäeval enam mette nii jäiga graafikuga. Anduritega annab mängida igat moodi, kui ainult tahet oleks. Kui raha oleks siis võiks ju Haapsalu liikluse ka tunnelisse suunata.

Säga
10 aastat tagasi

Kas see on äkki see sama töll, kes tegi tallinna mnt ja niine tänavale ülekäiguraja? Kui see on nii, siis tooks talle auhinnaks mõne kilo kitsepabulaid, sest see mees ei vääri rohkem midagi. Teha ülekäigurada kallaku ja käänulise koha peal ja veel valgustamata kohal väärib aasta lo.llima tiitli kindlasti ära. Teinud see ülekäigurada teiselepoole niine tänavat, kus see poole lühem, otse ja valguspostide all, siis oleks asi olnud normaane.

valija
10 aastat tagasi
Reply to  Säga

See ülekäik oli Vikmanni Petsi valimislubadus. Aga häält ta minult ikkagi ei saanud 🙂

Anonüümne
10 aastat tagasi
Reply to  Säga

100% nõus sinuga. see inimene, kes otsustas sinna sebra teha, on ilmselgelt liikluses väga võõras.

Nõus
10 aastat tagasi
Reply to  Säga

Sägaga nõus. Enne valimisi ebaõnnestunult kiirustades tehtud ülekäigurada. Kas maanteeameti teede järelevalve on selle ka heaks kiitnud või ? Vikmanil jälle hea öelda – linnakodanik soovis. Tahaks aga siin küsida, kas ametnikul endal mõtlemist ei ole? Või tegu piiratud mõtlemisvõimega?

Juhan
10 aastat tagasi

Tamme t risti on küll ringliiklust vaja, sealt ei saa muidu tihti vasakpööret teha. Jaama t valgusfoor töötab hästi ja selle ringiks ringitegemiseks pole mõtet küll raha raisata. Ruumi ka õieti pole. Pigem tuleks teha ring (kui neid just tegema peab) Kuuse -Kase ristmikule, Kase tänavalt on võimatu vasakpööret teha, kurv ju varjab vaate..

Kodanik linnast.
10 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Õiged sõnad! Säästetud raha kulub teiste tänavate remondiks, eriti veel jalakäijate teed, mis on kui kuumaastikud.

Ekspert teab,
10 aastat tagasi

mina usun!
Mäletate vastukaja Uuemõisa- Randsalu teelõigule- AGA- meenutage vana!?Kas tahate vana tagasi?

Vanur
10 aastat tagasi

Jalakäija jaoks on ringristmik foorist kindlasti halvem. Eriti kui on palju autosid.

bemmimees
10 aastat tagasi

kõik foorid takistavad liiklust

mõni
10 aastat tagasi

roosa jalavarju nimega ei taipa liiklusest ikka mitte mõhkugi 🙂

ristmik
10 aastat tagasi

Uuemõisa Konsumi juures asuval ristmikul ei tea kunagi millal paraja müksu võib saada ,sest seal sõidab igaüks nii kuidas heaks arvab.Ole aga hea jatagasihoidlik ja anna tormajatele teed.Politsei millegipärast ei ole üldse huvitatud.