Maavanem: Läänemaale võiks tulla mõne Rootsi ettevõtte kõnekeskus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavanem Innar Mäesalu (vasakul) kohtus eile Rootsi suursaadiku Anders Ljunggreniga. Foto: Lääne maavalitsus
Maavanem Innar Mäesalu (vasakul) kohtus eile Rootsi suursaadiku Anders Ljunggreniga. Foto: Lääne maavalitsus
Maavanem Innar Mäesalu (vasakul) kohtus eile Rootsi suursaadiku Anders Ljunggreniga. Foto: Lääne maavalitsus

Eilsel Lääne maavanema Innar Mäesalu kohtumisel Rootsi suursaadiku Anders Ljunggreniga räägiti Läänemaa ja Rootsi koostöövõimalustest.

Lääne maavalitsust külastanud suursaadik pidas heaks ideeks maavanema mõtet tuua Läänemaale mõne Rootsi ettevõtte kõnekeskus, edastas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

“See soosiks rootsi keele õppimist ja looks just selliseid tarku, hea palgaga töökohti, mida Läänemaa vajab,” rääkis Mäesalu. Suursaadik lubas väljakutse vastu võtta ja proovida leida partnereid, kes aitaksid seda teoks teha.

Septembrist suursaadiku ametis olev Ljunggren pidas tähtsaks veel Noarootsi gümnaasiumi toetamist, eelkõige sealse rootsi keele õppimise võimaluste pärast. Samuti pakuksid tema sõnul rootsi turistidele huvi Rannarootsi muuseum ja Iloni Imedemaa, aga polevat kindel, kui paljud rootslased üldse nendest turismiatraktsioonidest teadlikud on.

Ka arutati Rootsi–Eesti ettevõtlusalast koostööd. “Paljudel aladel on Põhjamaad tipus, üheks põhjuseks on see, et üksteiselt õpitakse ja samal ajal pakutakse ka teineteisele konkurentsi. Eesti on üha enam saamas üheks Põhjamaadest, just oma vaadete ja arengu tõttu,” ütles suursaadik.

Kaheks põhiliseks koostöökohaks ettevõtluses pidas Ljunggren arvutimängude loomist ja arendamist ning moetööstust. Arvutimängud on Rootsis üha suuremaks kasvav äri ning ka Eestis on firmasid, kellega selles valdkonnas teadmisi ja tehnoloogiaid jagada. Samuti on Rootsis väga tähtsal kohal moetööstus. Koostöökohana ei näinud suursaadik ainult tööstuse siiatoomist, vaid pigem koostööd kohalike andekate disaineritega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vidioots
10 aastat tagasi

nagu ma aru saan siis maavanem on õnnelik selle üle et läänemaale tuleb jällegi trobikond miinimumpalgalisi töökohti ja kui ta vastu hakkab on need hiinas või indias.

oleks, võiks
10 aastat tagasi

läänemaa võiks olla üks rootsi kommuun,annaks tähtajatule rendile rootsi kuningriigile, kuid piisab ilmselt rootsi pankadest, kes meid täiega koorivad