Virtsu–Kuivastu liinil on nõudluse puudumise tõttu hõredam sõiduplaan

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide teatel toimub laevaliiklus Saaremaa ja mandri vahel hõredama sõiduplaaniga, kuna nõudlus on aasta alguses tavapäraselt kõige madalam.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tegi operaator kuni 20. detsembrini Virtsu–Kuivastu liinil iga päev kommertsreise, mis tihendasid riigi tellitud hõredat graafikut. „Vähemalt jaanuaris ja veebruaris kommertsreise tulemas ei ole. Aasta alguse nõudlus on kõige madalam ja siis sõidavad laevad hõredama, 1 h ja 10 min graafikuga. Reedeti ja pühapäeviti teostame riigi tellimuse alusel ka tihedamat sõiduplaani,“ ütles Hiiuväin.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Tööpäevadel väljuvad laevad kummastki sadamast iga tunni ja 10 minuti järel.

„See on nn ühe laeva graafik, kus liini suudab ära teenindada üks suur laev. Reedel ja pühapäeval teeb reise ka teine laev, milleks talvel on vana hea Regula. Parvlaev Regula väljumisajad ei ole täpselt 1h 10min graafikus, kuna see on Regulale raske täita – ta peab sadamas tegema lisamanöövri, mida uued laevad ei pea tegema,“ rääkis Hiiuväin.

Oktoobrist detsembrini on statistika kohaselt kasvanud möödunud aastaga võrreldes kõige enam nädalavahetuste nõudlus – peaaegu 30 protsenti. Sellele tuginedes on aasta algusest reedeti tihedam graafik reisidel Virtsust kell 16.25 kuni 19.55 ja pühapäeviti reisidel Kuivastust kell 12.00 kuni 18.10.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments