Omavalitsusjuhtide aasta. Tiiu Aavik: Martna vald on sobiv väiketootjaile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aasta algas toreda uudisega.

Äriregister näitas, et vallas on registreeritud 15 uut ettevõtjat, kes tegutsevad eri valdkondades, mitte ainult põllumajanduses ja loomakasvatuses. On ka õendusabi teenuse osutaja, juuksur ja mööblivalmistaja.

Vald on sobiv väiketootjatele. Aasta parimaks mahetooteks Eestis tunnistati Tammejuure talu ökokanepiõli.

Töötaja lahkumise tõttu suleti Martna postkontor. Koostöös Eesti Postiga pakub postiteenuseid Martna raamatukogu, kus avati postipunkt.

Hea meel on remonditud maanteede üle Laiküla–Kasari ja Putkaste–Keskvere teelõigul. Viimane neist sai ka mustkatte. Sügiseks renoveeriti Martna sild, mis on vanast laiem ja liiklejaile ohutum.

Lõppes Martna tänavavalgustuse renoveerimine. Vahetati välja vanad ja olulistesse kohtadesse paigaldati uued postid. Valgustuseks kasutatakse nüüdisaegseid ja säästlikke lampe.

Rannajõe ja Rõude bussipeatus said ootepaviljoni.

Tublid ja toimekad on olnud Martna päevakeskus, Rõude küla selts ja Martna kogudus. Endiselt on edukas spordiala Kreeka–Rooma maadlus.

Maadlustreeneri Tiit Seitoni käe all on Hele Tamm esimene tüdruk tervel Läänemaal, kes on võitnud Eesti meistritiitli õpilaste naistemaadluses.

Kahanevale rahvaarvule vaatamata pole vähenenud laste arv koolis ja lasteaias. Meil on särasilmsed ja elurõõmsad lapsed. Valitseb soe ja sõbralik õhkkond. Väike Sonja, kellel käis abiks „Kodutunne”, on nüüd rõõmsameelne koolilaps.

Suvel korraldati Halja Veersalu eestvedamisel uutmoodi laager — heategevuslik moosilaager. Paluti teada anda koduaia marjadest, mida ise ei vajata. Kodutütred ja noorkotkad korjasid ise marjad ja keetsid moosi. Tänu annetatud marjadele valmis ligi 60 purki maitsvat moosi, mis anti üle Haapsalu lastekodule, et ka seal oleks lastel magusam elu.

Soovin kõigile toredat algavat aastat!

Tiiu Aavik
Tiiu Aavik,
Martna vallavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miks te inimesed seal töötate?
10 aastat tagasi

Au ja kiitus Haapsalu juhtmetehasele!!! Hurraaaa! Vot see on alles ettevõte, jõuludeks käristasid oma töötajatele välja nii, et ei tea kas seda eelarveauku aastaga lappida suudavad. Kujuta sa vaid ette, iga töötaja sai kolm mandariini ja kolm präänikut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juba homme tulen avaldusega.

Palk
10 aastat tagasi

Nõus eelmise kommentaariga! Nii on võimalik tõesti kirjeldatut mõista!
Lääne-Nigula, Haapsalu ja Ridala on need, kus valitsejaist midagi sõltub!

oi voi
10 aastat tagasi
Reply to  Palk

panid rängalt puusse nende 3 isevalitsejaga

Palk
10 aastat tagasi
Reply to  oi voi

Seegi võimalik.

au ja kiitus
10 aastat tagasi

vallavalitsuse tublile tööle tõuseb päike ikka ja jälle hommikukaarest ning kevadel läheb rohi roheliseks ja linnud hakkavad rõõmsalt laulma

väga
10 aastat tagasi

õige, moosikeetmise ja maadluse pärast pole küll vaja tervet vallavalitsust üleval pidada, need inimesed on entusiastid, nad on tugevad inimesed ja tegutsevad seal kus elavad, vahet pole kus see vallavalitsus on, siinkohal tundub see jutt lihtsalt oma olemas-olu õigustamisena

triigitud rumalus
10 aastat tagasi

no nii lääget lipitsemist kui praegusesse uudiste veergu on kokku kogutud annab ikka otsida.