Läänlased algatasid teise ülestõusmispüha riigipühaks kuulutamise

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) ja Lääne maavalitsuse ühiskomisjon tegi valitsusele ettepaneku kuulutada kevadine teine ülestõusmispüha riigipühaks.

BNSi teatel arutas komisjon EELK Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe ettepanekul ülestõusmispühade teine püha võimalikku kuulutamist riigipühaks ja tegi ettepaneku teha vastav pöördumine valitsusele. Komisjon leidis, et ülestõusmispühade teine püha on oluline kirikupüha, mis leiab väärtustamist ka väljaspool kirikut.

Ülestõusmispüha teine püha on töövaba päev valdavas osas Euroopa riikides, sel ajal ei toimu pangaoperatsioone, ei tööta ka Euroopa Liidu asutused. Eesti, olles Euroopa Liidu osa, võiks järgida teiste liikmesriikide eeskuju.

Lääne maavanem toetas komisjoni ettepanekut ja tegi valitsusele ettepaneku algatada seaduseelnõu pühade ja tähtpäevade seaduses sätestatud riigipühade ja puhkepäevade loetelu täiendamiseks ülestõusmispühade teise pühaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Harri Puskar
10 aastat tagasi

Pealkirja on tekkinud viga. Seal peaks olema “jõulupüha” asemel “ülestõusmispüha”.