Valge Daami legendist rääkiv “Väikelinna detektiivid” esilinastub 14. detsembril Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: kultuur.err.ee

Suvel Haapsalus üles võetud koguperefilm “Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” on valmis, film esilinastub 14. detsembril Haapsalus.

BEC ja ETV2 koostöös valminud Kalle Blomkvisti lugusid meenutav “Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” jälgib nelja last vanuses 9–13. Laste suvevaheaeg pealtnäha unisevõitu Haapsalus võtab hoopis põnevama pöörde, kui nad hakkavad oma käe peal uurima antiigiärist varastatud haruldaste kellade juhtumit. Nagu selgub, võib sel mõistatusel olla seos linna piiskopilinnuses viiesaja aasta eest aset leidnud traagiliste sündmustega ning hoolikalt peidetud aardega.

Peaaegu kogu filmi tegevuspaik on Haapsalu ja linna ümbrus. Võttepaigad olid näiteks linnus, toomkirik, Vaikne kallas ja Rohuküla sadam.

Filmi stsenaariumi kirjutas Mihkel Ulman, režissöör on René Vilbre. Peategelasi, nelja algajat detektiivi kehastavad Mikk Kaasik, Miikael Ainla, Liisa Koppel ja Mariann Vilbre, kes valiti rollidesse peaaegu 600 soovija seast.

Täiskasvanuist on peaosades Tambet Tuisk ja Hilje Murel, teistes osades on Priit Võigemast, Lembit Ulfsak, Ülle Kaljuste jt.

Taustal ja kõrvalosades näeb ka Haapsalu inimesi. Näiteks filmiti 1. augustil piiskopilinnuses peaaegu 120 kohaliku inimese osavõttul stseeni, kus oodatakse Valge Daami saabumist.

“Väikelinna detektiivide” esilinastused on 14. detsembril Haapsalus ja 16. detsembril Tallinnas. 20. detsembrist saab filmi näha Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus.

Filmi treilerit näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments