Karistada sai veel üks Haapsalu ARKi korruptsioonijuhtumi osaline

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pärnu maakohus mõistis täna kriminaalkorras süüdi noore naise, kes oli üks kümnetest juhtimisõiguse taotlejatest, kes uurimisandmetel maksid eksami sooritamisel maanteeameti Lääne regiooni liiklusregistri Haapsalu büroos altkeämaksu.

Kohus mõistis 1985. aastal sündinud Kristina süüdi altkäemaksu andmises ning määras talle kokkuleppemenetluses üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga, vahendas BNS. Ühtlasi tuleb tal sundrahaks tasuda 480 eurot ning kaitsjatasu katteks 48 eurot.

Süüdistuse järgi maksis Kristina mullu sügisel vahendaja kaudu maanteeameti Lääne regiooni liiklusregistri Haapsalu büroo töötajale altkäemaksu 300 eurot selle eest, et ta pääseks juhtimisõiguse taotlemisel eksamilt läbi isegi siis, kui ei soorita seda nõutud tasemel.

Keskkriminaalpolitsei paljastas Haapsalus juhtimisõiguse taotlemisel valitsenud suuremahulise altkäemaksuafääri mullu sügisel ning praeguseks on selles kriminaalasjas üle 30 kahtlusaluse. Neist viis on olnud valmis sõlmima prokuratuuriga karistuse osas kokkuleppe ning on oma karistuse juba ka kätte saanud. Kohus on kõigile määranud tingimisi vangistuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohjah
10 aastat tagasi

Ja siis imestame, miks meil palju lollakaid avariisid on 🙂

Tundmatu.
10 aastat tagasi
Reply to  Ohjah

No täpselt. Algul kui tegin 5a tagasi load, olid eksamid niiii rasked. Kuid nüüd 1a hiljem tegin korduseksami, siis andke andeks küsimused on niiiivõrd lihtsad, et ma ei või.

Kikas
10 aastat tagasi

Aga need kes õppida ei viitsi, nendel võiks üldse ära keelata lubade saamise. Need ei oska võib olla lugedagi, kuidas nad siis liiklusmärkidest aru saavad?
“Viimased säästud”, ei tea kus kohast need säästud! Papa-mamma rahakotist!
Küll on ikka kole lugu, jälle noortele liiga tehtud!

jaajahh...
10 aastat tagasi

siis tuleb endale asjad selgeks teha ja üllatus-üllatus, polegi vaja lisarahasid kellegi tasku maksta…

Säga
10 aastat tagasi

No aga see põhiline tegelane, kes altkäemaksu sai, see kõnnib heas tujus ja vaba mehena ringi aga viimased säästudstud maksnud noor tehti kriminaalkurjategijaks.

Heigo
10 aastat tagasi

Kaksik Kristiina oli või? Nimed ja perekonnanimed paluks ka lisada.