Maavanem: Suurde linna viidud eksam pole ainus viis sõiduoskust parandada

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

ark maantee

Maanteeameti Haapsalu büroo jääb uue kava kohaselt avatuks kolmel päeval nädalas. ARVO TARMULA

 

Teisipäeval maanteeameti peadirektor Priit Saukiga kohtunud Lääne maavanem Neeme Suur ütles, et kava lõpetada A- ja B-kategooria sõidueksami andmine Haapsalus on halb mõte, sest sõiduõpet saab parandada ka muul visiil.

Suure sõnul saab näiteks sätestada, et teatud arv sõidutunde tuleb teha suures linnas. Kui sõidueksamit antakse Tallinnas või Pärnus, siis liigub ka õppesõit sinna linna. See aga tähendab läänlastele terve tööpäeva kaotsiminekut.   

„Kas meie ettepanekuid kuulda võetakse, ei tea,” ütles Suur. Ta käis maanteeameti juhi jutul koos ühistranspordi vaneminspektori Alar Tõnissoni ja LOVLi juhi, Nõva vallavanema Deiw Rahumäega.

Maanteeamet tahab A- ja B-kategooria sõidueksameid vastu võtta 2017. aastast kaheksas ja 2018. aastast vaid kuues linnas. See peaks vähendama korruptsiooni ja parandama sõiduõpet.

Maanteeameti palju negatiivset vastukaja teeninud reformikava tuleb tuleval teisipäeval kõneks ka riigihaldusministri Arto Aasa ja maavanemate nõupidamisel, lisas Suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Miks ei lükata seda funktsiooni vabathtlike õlule, nagu pääste- ja korrakitsetegevus? See on selline “üldine” retooriline küsimus.

Konkreetne ja otsene küsimus on aga see, et miks Neeme Suur ei pane seda sõidueksmi kohustust KOVide õlule, nagu ta ikõiki teisi Riigi funktsioone telegeerib Suur-Läänemaad propageerides monstrumovalitsustele?!

juhtkoer
7 aastat tagasi

selle tegevuse(sõiduõpetamise ja eksamite vastuvõtmise) võiks ju anda kirikuõpetajatele, nad tegelevad pidevalt ju nii ristimise, leeritamise,pühapäeva koolid, jumala teenimise ja muuga ja kõige tähtsam, jälgivad hardalt 10-et käsku, ei mingit korruptsiooni ega altkäemaksu enam, issand on tunnistajaks