2

Lühemad järjekorrad meelitavad Hiiumaale sõidueksameid tegema

Avatar

BNS

Foto: arhiiv

Kui mandril ulatuvad nii A- kui ka B-kategooria sõidueksamite järjekorrad paari kuuni, siis Hiiumaal on need märksa lühemad ja meelitavad mujalt Eestist siia eksamit sooritama tulema, kirjutab Hiiu Leht.

Maanteeameti andmeil on näiteks üle poolte ehk 54,55 protsenti A-kategooria eksami sooritajaid Harju maakonnast ja 45,45 protsenti Hiiu maakonnast. B-kategooria eksami sooritajad on enamasti kohalikud, moodustades 69 protsenti. Hiidlastele järgnevad jällegi harjumaalased. Lisaks on siin B-kategooria eksameid sooritamas käidud Lääne, Rapla, Pärnu, Järva ja Ida-Virumaalt.

Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Risto Kasemäe sõnul eelistavad nad Hiiumaal kohalike autokoolide lõpetajaid, kes ennast läbi kooli või teenindusbüroo eksamile registreerivad. “Kui siiski mõni aeg jääb vabaks, siis lähevad need nii-öelda võõrastele,” ütles Kasemäe.

Kuigi Hiiumaal nurinat pikkade eksamijärjekordade üle veel kuulda pole, on see mandril suureks probleemiks. Järvamaalt Hiiumaal eksamit tegemas käinud Laura sõnul ulatus sõidueksami järjekord kodukohas kahe kuuni. “Selle aja jooksul unustan juba autokoolis õpitu, samas on lisasõidutundide võtmine, et vilumust mitte kaotada, kulukas,” märkis ta.

Hiiumaal pidi Laura oma B-kategooria sõidueksami aega ootama juunis kaks nädalat. Aga näiteks Tartus tuleb sõidueksami aega oodata koguni ligi kolm kuud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kohalik
Kohalik

No muidugi minge tehke sõidueksm Hiiumaal.ei ühtegi valgusfoori ega midagi.minge tehke Tartus või Tallinnas see eksam ja kui siis eluga pääsete võite öelda et tegite endale juhiload.

Kodanik
Kodanik

Kui sa oled Tallinnas/Tartus õppesõidus ellu jäänud, siis mis mõtet on mujale minna? Osad käivad Haapsalus tegemas ja siis ootavad et keegi neile eksami kohad ette näitaks.

wpDiscuz