0

Laulupeo puhul on laupäeval lipupäev

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Vabariigi valitsus otsustas laupäeval, 6. juulil, mil toimub laulupeorongkäik ja laulupeo avakontsert, kehtestada ühekordse lipupäeva. Lipud heisatakse, et ära märkida riiklikult ja rahvuslikult olulist 150aastast laulupeotraditsiooni.

Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Peaminister Jüri Ratas kutsus ka kõiki eestimaalasi sel päeval sinimustvalgeid lippe heiskama.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00, ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell 22.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz