Laulupeo puhul on laupäeval lipupäev

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Vabariigi valitsus otsustas laupäeval, 6. juulil, mil toimub laulupeorongkäik ja laulupeo avakontsert, kehtestada ühekordse lipupäeva. Lipud heisatakse, et ära märkida riiklikult ja rahvuslikult olulist 150aastast laulupeotraditsiooni.

Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Peaminister Jüri Ratas kutsus ka kõiki eestimaalasi sel päeval sinimustvalgeid lippe heiskama.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00, ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell 22.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments