Homsel kodanikupäeval avavad politsei, piirivalve ja MTÜd huvilistele uksed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homsel kodanikupäeval, 26. novembril ootavad huvilisi oma tegemistega tutvuma Haapsalu politseijaoskond ja kordon ning kodakondsus- ja migratsioonibüroo, samuti maakonna mittetulundusühingud.

Piirivalvurid ootavad külalisi kordonisse kella 10st. Kohaletulnud saavad ülevaate piirivalvurite tööst ja kasulikke juhtnööre päästevarustuse kasutamiseks ning tutvuda dokumendikontrolli vahenditega.

Haapsalu politseijaoskond avab külastajaile uksed kell 13. Politseinikud tutvustavad Lossiplatsi ajaloolist politseimaja ning näitavad, kuidas tuvastatakse joovet ja mõõdetakse kiirust. Tutvustatakse kriminalistide töövahendeid, soovi korral näeb seestpoolt politseiautot.

Ekskursioonidele politseijaoskonnas ja kordonis sai eelnevalt registreerides. Politseimaja külastamiseks avaldas soovi üle 200 inimese.

Kodakondsus- ja migratsioonibüroo Haapsalu teenindussaal on homme avatud kella 19ni. Teeninduses saab teha dokumentide vahetusega seonduvaid toiminguid ja küsida kõike dokumentidega seonduvat oma ala asjatundjatelst.

Läänemaa Arenduskeskus pakub huvilistele võimalust külastada Läänemaa mittetulundusühinguid ja tutvuda nende tegemistega.

Ringsõidule võib tulla oma transpordiga. Kes soovib kohta bussis, peab end kirja panema siin.

Buss väljub kell 15 Haapsalu kaubamaja kõrvalt Lihula maantee poolsest parklast.

Päevakava:
Kell 15.20 MTÜ Palivere Naisselts
Kell 16.30 MTÜ Üdruma Küla Selts
Kell 17.15 MTÜ Kullamaa Käsitööselts
Kell 18.00 MTÜ Risti Rahvaselts
Kell 19.30 Tagasi Haapsalus

Lisainfot saab Tiina Ojamäelt: tiina@lak.ee, tel 5635 2591

Väljasõitu rahastab rahastab regionaalministri valitsemisala ja kodanikuühiskonna sihtkapital.

Üle-eestilist kodanikupäeva tähistatakse Eestis alates 1998. aastast 26. novembril ja see on ellu kutsutud kodanikustaatuse teadvustamiseks. Kodanikupäev toetub eelkõige kohalikule initsiatiivile ning on enamjaolt teabepäev. Päev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele ja selle eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments