Galerii: kodanikupäeval õnnistati sisse Haapsalu lipuväljak

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 38
Arvo Tarmula fotod

Piiskop Tiit Salumäe õnnistas täna sisse Haapsalu Vabadussõja mälestussamba ümber ehitatud lipuväljaku, mis sai valmis riigi ja linnavalitsuse koostöös Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks.

Varem oli mälestussammas Lossiplatsis kolmest küljest ümbritsetud pargimuruga, nüüd on kivist. Lipuväljaku projekti tegi arhitekt Kersti Lootus. Ehitas Lõuna-Eesti firma OÜ Kivipartner. Töö algas augusti lõpus ja sai valmis oktoobris.

Haapsalu linnavalitsus sai 30 000 eurot toetust rahandusministeeriumi programmist, mille eesmärk on toetada suuremate asulate lipuväljakute väljaarendamist Eesti vabariigi juubeliaastaks. Kokku maksis väljaku ehitus 74 310 eurot, puudu jääva raha maksis Haapsalu linn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
6 aastat tagasi

meenutati ka seda, et kollaboristid on kinkinud vabadussõjas kättevõidetud Eesti vabariigi territooriumi, Narvataguse ja setumaa osa tibladele

tralivali
6 aastat tagasi
Reply to  kas

Ja mida selle ainult venelastega asustatud territooriumiga teha oleks? Annad neile kodakondsuse ja valimisõiguse, siis valivad meile venemeelse valitsuse ning oleme lõpuks kogu täiega Venemaa osa.

nii
6 aastat tagasi
Reply to  tralivali

võib igat okupatsiooni õigustada

Artur
6 aastat tagasi
Reply to  nii

Ja, mis see lahendus siis oleks?